Häpnadsväckande!


Om ni undrar vart våra skattepengar tar vägen, och varför det är så långa handläggningstider på Försäkringskassan, bör ni läsa det här:

Nu är det klart att IT-konsulten Logica krediterar Försäkringskassan för det misslyckade IT-projektet med kundbild och självbetjäning. Lösningen skulle ha levererats i mars 2008 och har kostat Försäkringskassan 220 miljoner kronor.
– Vi får 10 miljoner kronor i rabatt under en 18-månadersperiod. Eftersom vi har flera förvaltningskontrakt med Logica som gör att vi kan använda en sådan metod, säger Stefan Olowsson, IT-direktör på Försäkringskassan.

Projektet kostade drygt 200 miljoner kronor, pengar som till stora delar kan vara förlorade om det inte fattas beslut om att fortsätta med Logicas lösning.

Logica är det andra konsultföretaget som backat och gått med på en uppgörelse att betala tillbaka pengar till Försäkringskassan. I juni gjordes en liknande uppgörelse med Accenture.

Läs mer här.

Intressant i sammanhanget är att det för några år sedan sades upp en massa människor från Försäkringskassan eftersom det beräknades att man skulle kunna spara in på tjänster i och med att det skulle utvecklas ett effektivare datasystem. Det gick inte riiiikigt som man tänkt sig va? 😉

Annonser

2 svar to “Häpnadsväckande!”

  1. Lars-Åke Says:

    Heh, jag kostade nog > 10 mille själv, speciellt med tanke på de betalade resor + hotell också. Men… å andra sidan fick de nog nånting de kunde använda också. Nåååja.Men som konsult så får man se det som man får tillbaka lite av skattepengarna man betalar 😉 Som jag brukade säga när jag jobbade nere i Jönköping…

  2. Petra Says:

    Lars-Åke: va?! Är det du som är skyldig??? Skäms på dig! ;-D

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: