Aldrig mer Kungsfoto


En sak är då säker, jag ska aldrig mer köpa nåt från Kungsfoto! Kungsfoto är det företag som ordnar med dagisfotograferingen på vårt dagis. I år köpte vi både foton, en mugg och ett block med kort på Alex från dem. Det kom två olika fakturor och den ena av dem hamnade av misstag i en låda i köket istället för i stället för räkningar. Jag hittade den nån vecka efter sista betalningsdatum och skyndade mig då så klart att betala den (27/12). Runt den 10/1 kom det en betalningspåminnelse med en faktura för varorna jag redan betalat plus en påminnelseavgift om 50 kr. På räkningen står det att om man betalat HELA PÅMINNELSEBELOPPET de senaste dagarna kan man bortse från räkningen. För mig blir det väldigt oklart om det betyder att om föregående räkning är betald kan jag strunta i denna, om jag ska betala in 50 kr bara (trots att den bifogade räkningen är på mycket mer) eller om jag måste betala hela beloppet och sedan få tillbaka pengar (verkar ju knäppt). Hur som helst hotar de med inkasso om jag inte betalar senast 2012-02-13.

Självklart försöker jag då kontakta Kungsfoto för att få klarhet i hur jag ska göra. För två veckor sedan mailade jag dem på den mailadress de anger på faktura. Efter en dryg vecka, när jag fortfarande inte fått svar, ringer jag. Jag hamnar i en telefonkö och efter en kvart är det min tur. Då ringer det ca 20 signaler, sen kommer en inspelad röst som upplyser mig om att ”just nu kan de inte ta emot mitt samtal, var god försök senare”. De femtioelva gånger jag sedan dess försökt ringa får jag samma inspelade meddelande (oavsett när på dagen jag ringer). De tre senaste dagarna har jag mailat dem varje dag. Fortfarande inget svar…

Det är så oerhört dåligt!!! Jag fattar inte hur jag ska få tag på dem och man står ju rätt maktlös inför hotet om inkasso. Jag blir ju helt enkelt tvungen att betala räkningen en gång till för säkerhets skull. Men att jag kommer att gå vidare med det här! Och att jag kommer att sprida så mycket ”badwill” (motsatsen till goodwill) jag bara kan om Kungsfoto! Och aldrig i helvete att jag kommer att köpa en enda produkt från dem någonsin igen! Vilket oseriöst och uselt företag! 😦

PS. Som sagt, all ”badwill” jag kan ge tänker jag ägna mig åt. Är det nåt jag kan vara extremt långsint över är det företag som inte är seriösa. Hittade den här länken och jag är uppenbarligen inte den enda som är missnöjd med Kungsfoto. Nu finns det ännu en missnöjd kund registrerad (d v s undertecknad). DS.

Annonser

11 svar to “Aldrig mer Kungsfoto”

 1. Jan Olsson Says:

  Hej.

  Har råkat för precis samma sak och försöker nå dem.
  De försöker efterfakturera en rabatt!? Förmodligen har de tappat kontrollen över sin fakturering.
  Jag har bestridit fakturan (via fax).

  MVH
  /Janne i Uppsala

  • Petra Says:

   Jag tror att om man betalar för sent har de rätt att återkalla rabatter man tidigare fått (står mycket finstilt någonstans). Så det kan vara en sådan faktura du fått.

   I mitt fall är det inget sådant, utan de har skickat en faktura för exakt samma produkter och exakt samma belopp som jag redan betalat. Plus 50 kr i påminnelseavgift. Och de 50 kr ska jag så klart betala. Men jag har ingen lust att betala mina varor två gånger. I synnerhet som de knappast lär kreditera mig i efterhand om man ska döma av de omdömen man kan läsa om Kungsfoto på nätet!

 2. Martina Says:

  Även hos mig försöker de återkalla en rabatt, vilken jag betalade i tid. Jag har nu i kväll mejlat hur de tänker förhålla sig till detta och då är det ju intressant att läsa era synpunkter. Jag tycker att det är j***igt fult att agera så här och kommer att gå vidare om jag inte får svar från dem. Vart vänder man sig då? Någon som vet?

  • Petra Says:

   Jag är osäker. Kommunens konsumentrådgivare kanske? Tänker försöka få tag på en sådan den här veckan. Funderar också på att kontakta Plus (svt). De borde ju älska att granska ett sånt här företag! 🙂

 3. Petra Says:

  Nu har jag tipsat Plus (svt) om att granska Kungsfoto. Har du också blivit felbehandlad av Kungsfoto? Kontakta Plus här:
  http://svt.se/2.146628/kontakta_oss

 4. Carolina Says:

  En till som råkat ut för Kungsfoto.. Fick påminnelse idag för en faktura jag verkligen trodde jag hade betalt vilket såklart är beklagligt och en påminnelseavgift kan jag ta, men att de tar tillbaka en redan given rabatt gör mig riktigt upprörd! Jag försöker leta reda på denna finstilta info, vet du möjligen var man ser den? Och hur man godkänner, har ju inte skrivit under på något..

  • Petra Says:

   Nej, tyvärr vet jag inte var det står. Jag har läst om det på http://www.rejta.se/omdome/1080447/KUNGSFOTO+AB

   Skriv gärna din berättelse där förresten! Då kan du passa på att be om hjälp med var det står om att de har rätt att ta tillbaka rabatten!

  • Tina Says:

   Har också råkat ut för detta! Har beklagligt missat den sista fakturan… Fattade inte varför det stod på påminnelsefakturan ”förfallen rabatt”. Så jag letade fram ursprungsfakturan då jag lagt A4 med de 3 fakturorna i betalningshögen och på den i vänstra rutan står det ”OBS! Behöver vi påminna om betalning tillkommer 50kr i påminnelseavgift (hela beloppet förfaller till betalning), ordinarie delpriser gäller”.
   Snacka om diffust! Ordinarie delpriser??? Skriv för fasiken så man fattar ”och erhållen rabatt måste betalas” så man fattar.

   Helt sjukt detta! Det står ju fakturabelopp 425kr och delbet om 141, 141 och 143kr. Så fult! Någon som vet om det är juridiskt ok att göra så här??

 5. Statistik 2012 « Petra – i ord och bild Says:

  […] småländsk ordlista från februari 2006 2 Bihåleinflammation och hål i näsan från juli 2010 3 Aldrig mer Kungsfoto från februari 2012 4 Blomma från januari 2011 5 Kungsfoto – alias Bluff & Båg AB från […]

 6. 2013 sett ur bloggens synvinkel | Petra - i ord och bild Says:

  […] Aldrig mer Kungsfoto 10 comments February […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: