Världens bästa doktor


I vanliga fall ger jag inte mycket för vårdcentralsläkare. Men vi har haft en himla tur när det gäller Alex’s läkare på vårdcentralen. Hon är barnläkare och det märks att hon verkligen älskar barn! Hon är dessutom väldigt noggrann och observant. Det märks att hon är kunnig.

Idag när vi fick träffa henne konstaterade hon att Alex’s blod även denna gång inte syresätts riktigt så mycket som det borde. Han låg på 97% mot önskade 99-100%. Hon lyssnade på lungorna och i högra lungan hörde hon att det satt slem. Och höger öra var lite rött och hade vätska bakom trumhinnan (som vanligt när han är förkyld). Kan kanske förklara varför han är lite lomhörd. Sen noterade hon att han andades med öppen mun vilket antagligen berodde på att han är täppt och svullen i näsan/bihålorna. Hon tyckte att han var lite blek och ville gärna ha en svalgodling och ett blodprov för säkerhets skull. Det är det jag gillar med henne, att hon alltid är grundlig istället för att som så många andra läkare avfärda och säga att man ska återkomma om man inte blir bra.

Så vi fick gå ner till labbet och då var vi inte populära, Riddaren och jag, när vi halvt och halvt fick tvinga Alex att ställa upp på provtagningen. Lilla gubben, han grät så hjärtskärande när sköterskan stack honom i fingret! Och så fick han bara en fjuttig liten låtsastatuering som tröst. 🙂


Ledsen Alex efter provtagningen.

Som tur var är barnläkaren betydligt mer generös och hon lät honom välja ett klistermärke och tre tatueringar till när vi kom upp till henne igen och hon såg hur ledsen Alex såg ut. Han hade inga streptokocker och blodproverna var bra. Så det var ett ilsket virus som vi får vänta ut. Hon ordinerade mycket vitaminer i form av frukt och bär, mycket vätska mot slemhostan och avrådde från dagis eftersom han troligen har nedsatt immunförsvar just nu och lätt drar på sig nåt bakteriellt. Himla tur att vi jobbar som vi gör och kan pussla så han kan vara hemma till nästa fredag om det behövs!

Vi hann dessutom fråga om Alex’s fötter. Han är så himla plattfotad och får ont av att gå även relativt korta promenader. Hon tog sig tid att titta på fötterna och konstaterade, precis som vi, att fötterna blir ordentligt felställda pga det nersjunkna fotvalvet. Så hon ska skriva en remiss till ortopeden så att vi får hjälp att gjuta speciella inlägg, eller om det krävs nåt annat. Skönt att ha tagit tag i det också!

Efter vårdcentralsbesöket skjutsade grabbarna mig till jobbet och åkte sen ut till farmor och farfar och bytte till sommardäck. När jag jobbat klart möttes vi i Mirumgallerian och Alex fick välja en liten present för att han var så modig och tapper på vårdcentralen. Jag tycker det ska kännas att det var värt att göra nåt sånt, som man tycker är läskigt och gör ont!

Annars är livet underbart! Det där himla viruset härjar i min kropp också och jag känner mig helt febrig (vägrar ta tempen, vill inte veta), har ont i halsen och huvudet och hostar slem. Och Riddaren utbrister med ojämna mellanrum hur trött och sliten han är. Familjen Pigg. Verkligen.

Vad trött jag är på dagisbaciller!!!

Annonser

Etiketter: , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: