Sulor


Jag glömde visst skriva om när vi var på sjukhuset med Alex förra måndagen för att få sulor utprovade. Det stackars barnet har ju varit rysligt plattfotad hela sitt liv. När han började gå var fötterna helt felställda och jag vet att jag visade det för överläkaren på barnkliniken 2010. Hon menade att det skulle växa bort och jag fick lära mig att barns fotvalv inte är färdigutvecklade förrän de är tre år. Så vi har väntat och hoppats, men när han fyllde tre var han fortfarande lika snedställd i fötterna.

Förra sommaren, när vi började ställa högre krav på att han faktiskt skulle gå längre sträckor, började han klaga på att han hade ont i fötterna. Nu har faktiskt åtminstone den ena foten blivit rakare under det sista året, men jag tog ändå upp frågan med vår barnläkare när vi var där sist. Hon tittade på Alex’s fötter och skrev en remiss till Team Olmed som ligger på sjukhuset.

I måndags var vi där och de tittade på Alex’s fötter och hade ganska trösterika besked att ge. Han behöver inte specialgjutna sulor, utan det räcker med prefabricerade, för sååååå uttalad felställning har han inte. Tjejen vi fick träffa berättade också att fotvalven kan fortsätta rätta till sig upp till tonåren. De har patienter som blir bra när fötterna vuxit klart. Hon konstaterade att Alex’s hälsenor är för korta och behöver stretchas, vilket delvis kan förklara varför han får ont (och varför han jämt går på tå). Så nu ska vi stretcha hälsenorna (tycker Alex är såååååå kul. Inte.). Och så fick vi köpa iläggssulor till hans skor (500 kr + 300 kr för besöket) och nya sommarskor för de vi hade dög inte. Tur man inte lever på existensminimum för onda fötter får man uppenbarligen bekosta själv. 🙂


Kolla vilken liten fot han hade för fem år sedan!

Så nu har vi börjat vänja hans fötter vid de nya sulorna och det verkar gå bra. Han går mycket bättre och rakare i dem. Sen måste vi bli bättre på det här himla stretchandet. Det är så lätt att glömma!

Annonser

Etiketter:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: