Ny kyl och frys


Vi har valt att inte begära jämkning för att få en klumpsumma lagom till sommaren. Första året köpte vi ny bil när skatteåterbäringen kom. Förra året bytte vi ut två takfönster. I år valde vi att lägga 17 000 kr på en ny kyl och frys. Våra gamla var från 2000 och började sjunga på sista refrängen. Frysen var det väl inget större fel på, förutom att den frostade igen och kluckade mystiskt ibland. Men kylen var hopplös nu på slutet! Dörren gick inte igen ordentligt så rätt var det var började det pipa ilsket för att tala om att dörren inte var stängd. Och nästan alltid när man gått därifrån och satt sig bekvämt nånstans. Sen fördelade sig inte kylan jämnt, vilket gjorde att mjölken lätt surnade i förtid om den stod i dörren medan det bildades is i bakkant på kylen.

Men nu! Nu har vi sprillans ny kyl och frys!

Nu återstår bara att se hur lång tid det tar innan man vänjer sig vid att ha kylen till höger istället för till vänster? Men dörrarna var hängda så, och det var tydligen lite pill att vända dem. Plus att de avrådde från att ha två högerhängda skåp bredvid varandra som vi haft innan, så det hade ändå blivit konstigt att öppna kylen från ”fel” håll (handtaget till höger istället för till vänster som vi haft innan).

Jag vet att det ”ska” vara borstad stål nuförtiden, men Riddaren hatar det och jag tycker ärligt talat inte det hade passat i vårt kök. Då skulle vi vara tvungna att byta diskmaskin, ugn och micro också, och sååååå mycket fick vi inte tillbaka på skatten. 🙂

Det känns i alla fall bra att investera tillbaka liiiiite pengar i huset varje år (i reparation eller förnyelse). kanske har vi råd med en markis framför köksfönstret också. Måste kolla upp vad det skulle kosta för det blir hopplöst varmt och soligt där på eftermiddagarna sommartid.

Annonser

Etiketter:

2 svar to “Ny kyl och frys”

  1. Mossfolk Says:

    Vi satte in borstat stål när vi flyttade in. Det passar just ni inte alls i det här gamla köket… men förhoppningsvis i det nya … som skjuts allt fler år åt framtiden 😉
    Den gamla kylen och frysen var från -80! Temperaturen i kylskåpet pendlade mellan flera minusgrader till plus tolv. Det var så lagom kul eftersom vi flyttade just samtidigt som de där sprutorna skulle tas och det stod på att de skulle förvaras vid plus fyra grader och absolut inte fick frysas… Vi stod redo utanför elgiganten när de öppnade efter vår första natt i huset 🙂

  2. Petra Says:

    Det är ju inte det roligaste att lägga pengar på, men samtidigt en sak man väldigt gärna vill ska funka ordentligt (och inte plötsligt gå sönder pga hög ålder heller).

    Otroligt att era vitvaror höll i så många år! Bättre kvalitet förr antar jag. Idag räknar de med en livslängd på ca 15 år tror jag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: