Kli kli


Usch och fy vilken dag! Vattkopporna har ploppat upp under dagen, och har blivit flera hundra – bara på ryggen. Och de kliar nu kopiöst tydligen. Stackars lilla barn! Han har kommit och bett mig försiktigt stryka med en mjuk tröja över ryggen precis hela dagen. Och inte en enda gång har han kliat med naglarna, fast det kliar så himla mycket. Säger man att det kan göra att blåsorna blir inflammerade kommer han ihåg det och är jätteförsiktig. Och tur är väl det med tanke på hur gräslig han ser ut nu.

Vi har provat PoxClin, men det hjälpte inte det minsta. Och vi provade flytande Clarityn efter att ha rådgjort med 1177. Det hjälpte inte heller. Så imorgon ska jag ringa vårdcentralen och fråga om det är läge för Tavergyl (eller vad det heter) som ska dämpa klådan lite. För jisses vilken dag! Han har ålat som en mask och kliat konstant.

Han vill vare sig äta eller dricka och till slut fick vi mer eller mindre tvinga i honom lite middag och dryck.

Och själv har jag mått skit hela helgen. Jag är så öm i skinnet och växlar mellan att frysa och svettas. Funderar på om jag har feber (igen) – men varför? Jag är så trött och somnar så fort jag lägger huvudet på kudden. Jag vet inte hur många timmar jag slumrat bort denna helg medan Alex tittat på barnprogram/film på TV:n i sovrummet…

Känner mid såååå pep inför att börja jobba fulltid på onsdag. Inte.

Och jag trodde i min enfald att bara sommaren kom skulle vi få vara friska. Ha!

Annonser

Etiketter: , ,

7 svar to “Kli kli”

 1. illika Says:

  När jag var liten och hade vattkoppor använde mamma talkpulver för att minska klådan. Det kanske kan hjälpa? Klåda är det värsta som finns!

  • Petra Says:

   Känns rent spontant som man inte borde ha på nåt pulver, utan hålla så rent som möjligt för att minska risken för att det blir infektioner, men jag vet inte? Nu är nog det värsta över i alla fall, men tack för tipset ändå! Och ja, du om någon vet ju hur det är att ha klåda! *rys*

 2. Katta Says:

  Men usch så jobbigt! Stackars Alex som har så många koppor och så duktig han är som inte kliar på dem! Och stackars dig som inte heller mår helt bra! Jag önskar er verkligen ett stort krya på er!!!!

 3. Tiggertufflan Says:

  Tufft när det kliar så och vilken kille som ändå låter bli att klia. Hoppas att den värsta klådan går över snart och att han inte får fler koppor. Krya på er båda två.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: