Whatever works


Det är ju bra att de har sån koll på vårdcentralen. Eller nåt. Pratade med en sköterska igår eftermiddag och efterfrågade Tavergyl (som ska lindra klåda vid vattkoppor). ”Det finns tyvärr inte i flytande form längre” meddelade hon, ”Men jag ska be barnläkaren skriva ut nåt motsvarande som finns flytande”. När sen Riddaren kom till Apoteket fanns ett recept på Tavergyl – i tablettform. Det fanns flytande Tavergyl också, men det fick inte apotekaren ge honom eftersom läkaren skrivit ut tabletter (!).

Och man bara…..ÅÅÅÅÅÅÅHHHH!!!!

Nu har det ju visat sig att det funkar utmärkt att droga det stackars barnet med Lepheton (hostmedicin med morfinbas). Det låter ju helt hemskt – men vad gör man?!? Han måste ju få sova och om man konstant kliar sig sover man inte. Efter en dos Lepheton sover han helt utslagen hela natten. Pris ske lov! Ska väl för säkerhets skull tillägga att medicinen är utskriven till honom för hosta och doserad av läkare. Annars hade jag aldrig vågat göra så!

Annars verkar febern och den värsta tröttheten ha gett med sig nu för Alex. Han är fortfarande hängig och vill mest titta på Scooby Doo om dagarna – men det går i alla fall åt rätt håll. De flesta blåsorna börjar bli skorpor, men det kliar rätt rejält fortfarande. Jag måste säga att jag är imponerad av att han fixar att låta bli att riva med naglarna. Jag minns när jag hade vattkoppor. Jag älskade att pilla bort skorporna! Men det tror jag inte Alex kommer att göra. Skönt för då borde risken för ärr minska kan man tycka. Och med tanke på hur många hundra koppor han har så hoppas man ju att det inte blir ärr!


Ryggen – fotad igår.

Annonser

Etiketter: , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: