Små framsteg


Så… Om man köper hus lite mer centralt än man kanske egentligen har råd med (åtminstone om en i familjen samtidigt bara ska jobba 75%) så får man glädjas åt de små renoveringsframstegen.

Vi har ett gräsligt 80-talsbadrum på ovanvåningen som man med glädje skulle renovera – om det råkade trilla ner några hundratusen från himlen. I väntan på detta regn har nu Riddaren skaffat en ny badrumsspegel med inbyggd belysning och bytt ut den hemska runda spegeln som satt där innan och den ännu mer hemska vägglampan (som dessutom var trasig) som någon tidigare ägare dragit ut kabeln till från baksidan av spegeln. Mycket snyggt. Nooooot!

Och så har han dolt alla fula hål i väggen efter tvålkoppar och tandborstglas och gardinstänger. Det blev över förväntan osynligt.

Och tidigare har vi bytt det spruckna handfatet och det vattenskadade underskåpet till det samma och så är det ju nytt fönster i badrummet. Återstår att köpa nytt badkar (kanske när nästa skatteåterbäring kommer?). Sen får det kanske duga.


Bild från hur det såg ut när huset låg ute till försäljning.


idag.

Vi måste snart göra något åt Alex’s rum också. Det är såååå överbelamrat! Medan vi klurar på det köpte jag i alla fall en länga med piratvimplar åt honom på Åhléns. Klart en pirattokig kille ska ha piratflaggor (vimplar) liksom! Det uppskattades mycket. 🙂

Annars är det nu köket som får sig en uppfräschning. Ny kyl och frys har vi ju som bekant införskaffat och nu har Riddaren gett sig på att byta ut den förhatade listen som ”prytt” nedkanten på överskåpen sedan vi flyttade hit. Jag hatar verkligen dessa gräsliga lister med allvarlig tantvarning.


Här syns den där förfärliga listen!

Nu blir det en vanlig rak. Och samtidigt ska skåpen målas (inte luckorna men det bakom) och vi ska skaffa nya gångjärn och handtag. De gamla är så nötta att de har olika färg beroende på hur mycket skåpet använts. Och inte är de snygga från första början heller.

Sen, när de där pengarna ramlar från himlen, vill jag verkligen byta ut kaklet (VARFÖR var man tvungen att sätta dit kakel med dekoration på???) och bänkskivan. Och diskhon, för den är hemskt opraktisk.

Men, men… Tills vidare får det bli små projekt. Här skrattar Riddaren troligen bittert, för att byta den där listen blev mycket krångligare än han räknat med, tack vare alla vinklar. Än så länge har han skurit sig rätt rejält i handen och vi hoppas att det inte blir värre blodvite innan det är klart!

Annonser

Etiketter: ,

2 svar to “Små framsteg”

 1. Mossfolk Says:

  Ha, om du besökte vårt badrum skulle du sedan tycka att ert var riktigt fint!
  Vi har GRÖNT porslin i badkar, toalett och handfat. Tapeter med framkrypande mögel och en matta som varit med om bättre tider… Egentligen var tanken att vi skulle totalrenovera det där badrummet i sommar. Men så kommer det en prick och föräldrapenning emellan. Och en fasad som måste målas om vi inte vill att den ska bli alldeles förstörd (färgen flagnar…). Ja och så igår då den nyupptäckta fuktskadan i taket som vi ännu inte vet hur stor den är.
  Badrummet får så länge hjälpas upp av en duschkabin så att inte fuktskadorna i duschen blir ännu större.
  Tjoho vad det är kul med hus ;))

  • Petra Says:

   Åh herregud! 🙂 Ja, vi hade ROSA (!) toastol och handfat där nere när vi flyttade in – men de rök tämligen omgående kan jag säga. 😀 Fy för fuktskador på taket! Hoppas det är enkelt och billigt åtgärdat!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: