Hur tänkte ni nu?


Om man bor på en gata, och i en samfällighetsförening, där alla hus har samma färg, och man dessutom bor i ett parhus, och där man även delar garage/bod med en granne, hur sjutton tänker man då när man plötsligt får för sig att måla om sin del av huset och sin del av garaget/boden i en helt annan färg????

Detta är i alla fall vad som i detta nu utspelar sig på vår gata. Alla hus är röda, i exakt samma nyans – förutom då detta hus som nu målas vitt?!?! Alltså, det ser verkligen inte klokt ut! Tycker det skämmer hela gatan.

Kolla själv:

I morgon tänker jag ringa stadsarkitektkontoret (eller vad det heter) och fråga lite vilka regler som gäller egentligen och om de inte behöver bygglov för att ändra färg.

Men mest fascineras jag så av att man får för sig att göra en sån där sak – oavsett om de har lov till det eller inte…

PS. Alltså, det är inte det faktum att huset är vitt som jag inte tycker ser klokt ut – utan att det har två färger. Ser man det från vårt håll ser man ett garage som är rödmålat (framtill), en vit gavel och så ett rött burspråk (eller kupa) på deras grannes sida. Hur många hus brukar målas i två helt olika färger liksom? Dessutom är vårt område till stor del uppbyggt så, att på en gata har husen en färg och på nästa en annan. Det hör liksom till områdets charm. Tycker jag dårå. DS.

Annonser

Etiketter:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: