Midsommar i Folkparken


Okej. Så om midsommarplanerna blir inställda p g a sjukdom får man väl försöka hitta på nåt alternativ. Så jag frågade Alex om han ville att vi skulle åka in till stan och gå på midsommarfirandet i Folkparken. Det ville han. Så efter frukost packade vi en ryggsäck med en picknickfilt och lite fika och tog bussen in till stan. Vi fick promenera en bit, för så där särdeles många bussar går det ju inte på midsommar så det var 20 minuter till anslutningsbussen skulle gå och då kunde vi ju lika gärna gå.

Det var rätt mycket folk i parken och lekplatsen var välbesökt. Jättekul att besöka en ”ny” lekplats tyckte Alex (som har väldigt vaga minnen av att vi var där ofta när han var liten).

Klockan 12.00 drog de igång dansen runt midsommarstången. Alex och jag valde att sitta på vår filt och titta på. Han hade ändå dansat igår på dagis och jag var inte jättepigg på att lämna våra grejer obevakade.


KFUM var det som anordnade det hela.


Midsommarflickor.


Dans.


Det var en fin stång prydd med bl a rosor.

När dansen var slut gick vi och köpte lotter (Alex ville vinna ett gosedjur), men vi hade bara otur och fick nitlotter. Då gick vi till fiskdammen istället och lyckan var gjord när Alex drog upp en påse med ritpapper, två fina blyertspennor, två suddgummin i form av en igelkott och en nyckelpiga och en liten linjal. Det var i sanning en generös vinst med tanke på att det bara kostade 10 kr.

Det var inte speciellt skönt väder. Kall vind och när solen gick i moln frös jag – trots tjock tröja och regnjacka. Så vi drog oss ner mot bussen efter två timmar eller så. Jag köpte en varmkorv till Alex medan vi väntade på bussen. Sen fick vi vänta nästan 20 minuter på nästa buss, men Alex var hur tålmodig som helst och spelade spel på min telefon medan vi väntade. Han är så rolig. För honom är det värsta äventyret att få åka buss. Det är bara jag som är urless på bussåkande. 🙂


På busshållplatsen.


Vi tar en ”selfie” medan vi väntar. 😉

Annonser

Etiketter: , ,

2 svar to “Midsommar i Folkparken”

  1. Annika K Says:

    Hoppas maken inte blir så hårt drabbad av vattkoppor. Och att du piggnar till.

    Ni fick iaf en liten rolig tripp 🙂

    • Petra Says:

      Tack! Vi ska göra vårt bästa med tillfrisknandet! (Sa hon, som sitter och skakar av köld fast det är 35 grader varmt här inne.) 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: