Besök av Åsa


Igår fick vi, som sagt, besök av min allra äldsta vän Åsa. Hon kom insvepande vid lunchtid med famnen full av gåvor. Till Alex en massa pärlplattor och pärlor (och instruktion till hur man gör pirater, piratskepp m m). Till mig fantastiskt gott valnötsbröd från Gateau och till mig och Riddaren ett vackert grytunderlägg i svart smide i form av en bladranka.

Vi bjöd Åsa på pastasallad med chilimarinerad kyckling, solrosskott, rucolasallad, plocksallad, soltorkade tomater, jordnötter, ärtskott, avokado, purjo och tomater. Sen hjälpte Åsa mig att putsa fläskfilén vi skulle grilla på kvällen så jag kunde få ner den i marinad. Alex var eld och lådor över att Åsa hade kommit och följde henne som en lycklig hundvalp.

Eftersom det faktiskt var riktigt dräglig sommartemperatur igår tog vi bilen in till stan och parkerade vid Strömmen. Sen gick vi till Femöresbron där vi tog det där 10-årskortet jag skrev om i förra inlägget.

Sen promenerade vi längs vattnet ner till en nyöppnad (med våra mått mätt i alla fall – ny sedan vi flyttade ut från city) uteservering snett nedanför Skvallertorget. Där köpte vi glass och satt och pratade en stund. Vansinnigt god glass var det. Chililakrits och kaffe med chokladrippel. Mmmmm!

När alla ätit upp gick vi tillbaka uppåt Strömmen igen och gjorde en avstickare till lekparken. Alex var överlycklig över att hitta en lekkamrat i Åsa som t o m ville klättra i klätterställningen med honom!


Vätskepaus i Åsas famn.

Det är inte utan att man blir extra varm i hjärtat när ens vänner så helhjärtat ägnar sig åt att leka med ens barn! De skrattade och busade och var ungefär hur söta som helst! 🙂 Riddaren gick och hämtade bilen och plockade upp oss lite närmre lekplatsen. Sen åkte vi hem och började förbereda maten. Åsa fick ett glas vin och sen parkerade hon och Alex vid sandlådan och byggde sandslott.


Grillmästaren väntar på rätt glöd.

Det blev middag på altanen och banne mig om man inte njöt lite extra igår bara för att det var precis lagom temperatur och ingen tropisk luftfuktighet. När klockan blev 21.00 tog Riddaren med sig Alex och nattade honom – och sig själv tydligen. 😉 Så vi fick en tjejkväll på altanen med vin och en massa prat om stort och smått. Vi satt där och myste tills mörkret föll.

Klockan hann bli midnatt innan även vi kröp till kojs efter en mycket trevlig dag.

Annonser

Etiketter: , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: