Astrid Lindgrens Värld – del 3


Måndag morgon vaknade vi tidigt, pigga och utvilade (hyfsat i alla fall). Efter frukosten sprang Alex ut och lekte med de andra barnen på lekplatsen medan Riddaren och jag städade stugan. Vi lämnade den definitivt renare än när vi kom.


Vår stuga.

Vi packade in allt i bilen, lämnade stugnyckeln, och åkte bort till stora parkeringen. Sen var det dags att gå in i parken igen. Vi märkte direkt att det var betydligt mer folk den här dagen. Det gjorde att vi var ännu gladare över att vi sett så många föreställningar första dagen.


Fin fontän vid ingången.

Vi köpte vykort och Alex ville gå in på polisstationen. Han hade nog kunnat stanna där resten av dagen om inte jag och Riddaren till slut gått in och hämtat ut honom. 🙂 Det var tydligen jätteroligt med de gamla skrivborden och skrivmaskinerna, stämplarna och allt vad det var.


Inburad och farlig brottsling.

Denna dag var nog lika varm som söndagen, men det var mycket mera molnigt. Sååååå skönt!!!! Ibland kom det t o m ett par små regnstänk. Vår plan var att så fort som möjligt ta oss upp till Körsbärsdalen och Bröderna Lejonhjärta, eftersom det var en ganska tidig föreställning där. Det visade sig vara en utmärkt plan, eftersom de flesta människor inte verkade ha tagit sig så långt upp i parken så tidigt på dagen (det låg längst bort från ingången). Dessutom var föreställningen de hade där den i särklass bästa av alla. Det började med en ”vanlig” teaterföreställning.


<i<På väg till Körsbärsdalen.


Skorpan och farfar.


Skorpan och Jonatan återser varandra.


Tengils soldater förhör farfar.


Körsbärsdalen.

Efter ett tag övergick den vanliga föreställningen i en interaktiv teater där publiken fick vara med och frita Sofia och lura Tengils soldater. Och Alex tyckte att det var sååååå kul och spännande! Han vågade prata med skådespelarna (som var jättebra med barnen) och smyga i skogen och det riktigt lös om honom. 🙂


Vi smyger i skogen och följer Jonatan som ska frita Sofia.


Hubert.


Tengils soldater kommer till Körsbärsdalen och barnen får hjälpa till att skydda den fritagna Sofia.

Jag måste säga att det verkligen var en riktigt bra föreställning om Bröderna Lejonhjärta! Jag är sååå glad att vi kom i tid, och hade tid att vara med om den ganska långa teaterföreställningen! Alex var helt uppslukad av Bröderna Lejonhjärta efter det. Så ska du till Astrid Lindgrens Värld rekommenderar jag att prioritera denna föreställning!

Vi var rätt hungriga efter timmarna i Körsbärsdalen så vi traskade ner till pannkaksbuffén för att äta lunch där även denna dag (varför ändra på ett vinnande koncept liksom?).


Pannkaksätare.


Promenad genom Lilla Staden.

Vi gick upp till det hörn av parken vi inte hann med dagen innan och såg Kajsa Kavats gata (inget märkvärdig), Lilla Bråkmakargatan (bara en miniversion av gatan vid ingången) och Vargklämman i Mattisskogen.


Alex i Vargklämman.

Sen fortsatte vi ner till Rasmus På Luffen. Det pågick en föreställning när vi kom dit, men mikrofonerna funkade inte och det verkade inte så roligt heller. Alex var mer intresserad av att åka flotte över ”floden”. Han hade nog kunnat stanna där i flera timmar om han fått. 🙂 På så sätt har de som skapat Astrid Lindgrens Värld varit duktiga på att komma på saker som barn tycker är roligt. Det fanns många enkla nöjen som barnen bara älskade!


Jättekul att dra flotten fram och tillbaka över floden.

Vi fortsatte till Bullerbyn där Alex lekte en stund.


Del av Bullerbyn.

Sen gick vi till Junibacken och såg en föreställning med Madicken och Lisabeth. Jag tyckte den var rätt usel, men Alex gillade ju alla föreställningar. Men vid det laget var han rätt sliten, det märktes. Han satt i pappas famn och såg trött ut. Jag hade gräslig huvudvärk igen (trots att jag drack som en ko och inte alls svettades lika mycket som dagen innan). Det var tryckande luft och det gjorde väl sitt till för att bråka med mitt huvud.


Madicken och Alva.


Trött son.

Efter Junibacken gick vi till affärerna. Vi hade lovat Alex att han skulle få köpa två leksaker. I början av dag 1 hade han förälskat sig i en gosedjurskanin, men efter Bröderna Lejonhjärta ville han bara ha sådana grejer. Han ville absolut ha en pil och båge och då behövde han ju ett pilkoger också. Sen önskade han sig en hjälm och en sköld så hett att man liksom bara inte kunde stå emot. Så….det blev lite dyrare än vi tänkt, men lyckan hos ungen när han fick dessa grejer gjorde att det fick vara värt det. Han var SÅ glad!

Vi avslutade dag 2 med att gå en sväng genom grönområdet där det står sådana där fåniga målade plywoodskivor med hål för huvudena i. Och så fotade vi oss. 🙂


Alex som Ida.


…och som Pippi.

Sen var vi trötta och nöjda alla tre. Alex somnade snabbt i bilen (vi hann inte ens lämna Vimmerby) och sov sedan hela vägen hem.

Annonser

Etiketter:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: