Altan – eller pool


Efter att vi slitit som galärslavar hela helgen med denna gräsliga altanrenovering börjar jag undra om det kommer att bli en altan igen när allt är klart? Uppenbart är att vädergudarna verkar tycka att vi ska anlägga pool istället. Igår kom allra bästaste Stefan och ryckte ut akut och jobbade med oss hela dagen. Pris ske lov för det!

Och ändå… Ändå slutade dagen med att vi fick slänga upp två takskivor och försöka förankra dem lite provisoriskt. På dem la vi tre presenningar som fästes med spännband och brädor. För då öppnades himlen på allvar (från att det tidigare småskvätt av och till från lunch ungefär).

Och trots alla försök att plasta in altanen rann det in. Ja jisses vad regnet letade sig in och hittade våra oskyddade brädor och paneler!

När vi bjudit Stefan på pizza och han åkt hem satte vi ut hinkar, jag moppade och Riddaren försökte få bort alla bådar i presenningarna där vattnet la sig. Men inget hjälpte riktigt. När jag nattat Alex höll det äntligen upp, men då kändes allt rätt hopplöst. Kanske extra mycket så för att man var så tvärslut i kroppen.

I natt regnade det två gånger och altangolvet var helt blött. Men det var bara på ett ställe det nått panelen i alla fall.

Men vi får väl se… Om det bara – snälla SNÄLLA – kunde vara uppehåll och SOL idag så det kan torka upp lite och Riddaren kan hinna jobba vidare. Själv måste jag till jobbet. Och stackars Alex, ja han får klara sig mestadels själv under dagen idag också. Önskar han kunde fått gå på dagis dessa dagar, eller att farmor och farfar varit hemma (men de är på husvagnssemester).

Ah….well…this too shall pass I guess… 🙂

Annonser

Etiketter: ,

3 svar to “Altan – eller pool”

  1. kattalena Says:

    Men gud så jobbigt! Typiskt alltså. Hoppas verkligen det klarnar upp så ni kan fixa klart och slipper mopps och ställa spanar 🙂

  2. kattalena Says:

    Jag skrev faktiskt moppa och ställa spannar men dumprogrammet auto-korrektade… Hehe.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: