Min modiga son!


Det var klädsim och flytvästsim på schemat även den här söndagen i simskolan. Alex var måttligt förtjust och bilderna här nedan speglar ganska väl hur han kände sig tror jag.

Jag tror han tycker att det är rätt läskigt att flyta omkring på rygg i flytväst. Händerna var krampaktigt låsta på bröstet och hans bentag så konstiga att han lyckades med konststycket att ta sig åt fel håll. Inte bakåt, som var tänkt, utan sakta framåt istället. Tyvärr är det ju med en annan pojke i simskolan som från början var helt paniskt rädd, men som nu snarare ligger viljelös och likgiltig i vattnet. Simläraren har rätt fullt upp med honom så det känns som hon aldrig riktigt har tid med Alex som skulle behöva lite hjälp med att få kläm på hur man ska göra med benen för att ta sig fram på rätt sätt. De andra barnen kan liksom redan…

De fick hoppa i från kanten (och Alex gjorde det fast han, konstigt nog, var mer rädd för att göra det med flytväst än utan?), de fick livrädda varandra med en livboj och testa ryggsim med flytväst och kläder.

På slutet skulle de hålla andan och simma ner till botten (1,5 meter ner) och hämta upp en fisk. Och jag tänkte att no way att Alex går med på detta. Simläraren hjälpte dem ner genom att liksom trycka ner dem under ytan. Jag tyckte att det såg smått läskigt ut! Men han provade utan att tveka. Nu vågade han inte titta så han fick inte upp nån fisk och fick vatten i simglasögonen. Så sen ville han inte prova igen på det djupa utan fick testa två gånger till där det var kanske 1 meter djupt. Och han vågade iofs inte titta under vattnet (det måste vi öva på), men han fick i alla fall upp sin fisk.

Och jäklar så stolt han var efteråt! Den lite ledsna och frustrerade minen försvann och ersattes av stolthet och glädje! Så härligt att se!

Efteråt åkte vi till Lekhuset och så gick vi runt där under förespeglingen att han skulle visa oss vad han önskar sig i julklapp. Där finns massor av lekbord så det var inte svårt för Riddaren att smyga iväg och köpa en Lego-polisbuss han hett önskat sig medan Alex och jag lekte vid ett av borden. När vi kom hem överraskade vi honom med Legobussen. Så himla kul att se hans överlyckliga och överraskade min! Men han var SÅ värd en present med tanke på hur han övervinner sin rädsla och uppvisar mod varje gång på simskolan! Jag är så sjukt stolt över honom!

Annonser

Etiketter: ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: