Sim sim!


Efter förra veckans uppehåll i simskolan (för höstlov) var det tydligen ovant och läskigt att åka dit idag. Stackars lasrade Riddaren testade att köra bil för första gången efter operationen så Alex och jag slapp ta bussen.

Alex var både gnällig och klängig innan simskolan började och ville inte alls simma. Men så fort lektionen började tog han sig i kragen och hittade det där modet som krävs. Idag var de bara fyra barn. Och en av killarna, som hela tiden varit jätterädd och tagit merparten av simlärarens tid, hade bytt till en annan grupp. Det innebar att simläraren plötsligt hade mycket mer tid över till att instruera. Himla bra!

De fick hoppa tre gånger från kanten och en gång från flytbryggan. De fick träna på att titta utan simglasögon under vatten (fast det vägrade Alex och det har jag svårt att klandra honom för, för det skulle inte jag heller vilja göra), de fick träna bröstsim och för första gången ryggsim med bara en flytpinne. Först låg Alex mest där och simmade ”hundsim” och kom just ingenstans. Men så hjälpte simläraren honom genom att handgripligen ta tag i hans fötter och styra benen till rätt rörelse – och plötsligt fick han kläm på hur han skulle göra! Och sista vändan de simmade tog han både armtag och bentag och kunde simma själv (ja med flytpinne visserligen, men det var ändå stort framsteg).

På slutet fick de simma ner till botten efter leksaker, och då fegade Alex ur och valde att bara träna på det grunda där han själv bottnar. Men… Med tanke på hur skraj han var innan tyckte jag ändå han gjorde att väldigt bra jobb idag!

Nu har vi anmält honom även till vårterminens simskola. Lite svettigt med både Riddarens laseroperation och 2 000 kr för simskolan, men det får det väl vara värt helt enkelt! Vi får ge varandra billiga julklappar i år. 🙂 Och så byter vi inte julklappar med Riddarens svägerska och barn i år så där försvinner ju en utgift i alla fall.

Etiketter:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: