Avdelningen Helt Onödiga Irritationer


Källsortera och återvinna. Det är ju bra. Vi har lådor för plast, metall, glas och papper. Vi sorterar batterier, medicinrester, färpytsar, lampor, elektronik och gud vet allt. Vi har klarat oss med minsta sortens soptunna – även när Alex hade blöjor – medan grannfamiljerna som bara är två vuxna personer har större soptunnor. Men för mig är det självklart att sortera ut så mycket som möjligt från de vanliga soporna. Det är ju vår miljö och våra barns framtid det handlar om. Och jag vill lära Alex att tänka miljövänligt.

Men det finns en sak som stör mig så enormt och det är matavfallssorteringen. Här får man välja på två sorters påsar, antingen papp eller nedbrytbar ”plast”. Ingen av de påsar som kommunen tillhandahåller passar i behållaren man fått för detta avfall. Hur smart??? När vi flyttade in fick vi några rullar ”plastpåsar” av förra ägaren och de passade i behållaren. Men när de tog slut och vi fick nya rullar var de för små. Hur man än försöker att försiiiiktigt trä dit påsen så spricker den. Och jag blir GALEN!!!!

Så nu har man hela tiden en sprucken påse som hasar ner i byttan och som man får lyfta över i en pappåse efter ett tag (som inte heller passar i byttan). Det går knappt en dag utan att jag irriterat undrar vad det är för miffo på Norrköpings kommun som kommit på att man ska köpa in påsar med fel dimension?!?

Annonser

Etiketter: , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: