6-årskalas (och lite kalas för Riddaren också)


Igår hade vi äntligen lite kalas för Alex. ”Släktkalas” alltså, inte barnkalas, det får dröja ytterligare någon vecka. Det är inte helt lätt att få till ett kalas på en helg när både Riddaren och hans syster jobbar en massa helger. Min son är i mångt och mycket lik sin mamma, inte minst när det gäller födelsedagskalas. Det ska helst vara kalas ordentligt. Med många gäster, tårta, ballonger, serpentiner och massor av presenter. Då skär det lite i hjärtat att man har så ynklig släkt att bidra med. I år närmare bestämt noll personer… I vanliga fall märks det inte så väl eftersom vi ”adopterat” Stefan och Lotten som ”släkt” och de brukar troget komma varje år. I år krockade dock kalaset med en 50-årsfest de redan tackat ja till, så de kunde inte komma. Inte heller kompisen Teo och hans tjej kunde komma. Och sen visade det sig att äldsta kusinen hade fest med sin fotbollsklubb hela dagen och inte heller kunde komma, och igår hade yngsta kusinen vaknat dunderförkyld och fick också lämna återbud. Så det var en decimerad skara gratulanter som kom på kalas.

Jag var lite rädd att Alex skulle bli jätteledsen, men efter första besvikelsen tog han det ändå bra. I synnerhet sedan vi försäkrat honom om att han helt säkert skulle få presenter från Stefan och Lotten vid ett senare tillfälle. 🙂

Och det blev bra! Vi blåste upp ballonger, och vi blåste serpentiner, och vi dekorerade Alex’s glas med partysugrör och drinkparaply och då är det fest tycker Alex. 😉

Det var någon som ivrigt vankade omkring och frågade ”när kommer gästerna” ungefär var femte minut den sista timmen innan de skulle komma. Han hade klätt sig fin i skjorta, mantel, hatt, halsduk och diverse halsband och var bara så söt!


Kommer de snart?


Äntligen här!

Farfar, farmor, faster Cissi och hennes Lars var det som till slut utgjorde ”järngänget” som ändå kom för att gratulera Alex. Och så delades det ut presenter till båda januarifödelsedagsbarnen.


Kan du läsa vad det står pappa?


Lyckan i att få öppna paket!


Riddaren fick en rolig whisky som hette Hälge som vi aldrig provat. Och så fick han en annan whisky också, som jag måste fota idag för den kom i en jättefin trälåda.


Och Alex fick en väska med Meccano (som jag tror han kommer att tycka är jätteroligt – åtminstone om nåt år), presentkort på Polarn o Pyret (inte lika roligt att få men himla bra att ha när det är dags för ny skaljacka t ex), Lego Star Wars och en bok, Kapten Blåskägg som handlar om pirater (= garanterat bra och spännande enligt Alex).


Farfar och farmor.

Så var det dags för fika och tårta. Men min knasiga unge gillar ju vare sig tårta eller fikabröd så han hade beställt en skinkmacka från Lindahls (men snällt nog tårta åt oss övriga gäster) och så fick han en skål färska björnbär och några Fingermariekex för det gillar han. 🙂


Blåsa ut ljusen på tårtan ville han dock göra. Men hans mamma är en sån fantastisk fotograf att när hon skulle fota detta kom flaggan i vägen och skymde alltihopa! 😀


jag måste säga att jag var lite besviken över tårtdekorationen i år. Den var verkligen minimal jämfört med tidigare år. Enbart text, ingen extra ros eller övrig utsmyckning som man fått alla år tidigare.

Jag var lite orolig för att Alex skulle tycka att det var ett tråkigt kalas när inte kusinerna kom, som alltid brukar leka med honom. Men han har ju så rara släktingar så de turades om att följa med till hans rum och leka lite och Cissi och Alex byggde en koja under vår trapp. 🙂 Och på slutet involverades alla i ”ballongleken” där man bollar en ballong runt i rummet, vilket Alex tycker är lika hysteriskt roligt nu som när han var två år. 🙂 Han var genomsvettig, skrattade konstant och var helt tokspeedad. Till slut tog energin slut tror jag för det slog nästan över i gråt. Men då tackade gästerna för sig och åkte hem och Riddaren åkte till McDonalds och köpte hem en ”gourmetmiddag” åt oss. Suck… Men Alex var lycklig över matvalet, och det var ju huvudsaken. 😉

Så……det blev ett lyckat kalas, trots manfall. Som vanligt utbrast Alex vid middagsbordet att ”Det var den bästa dagen i mitt liv!” Det brukar vara det efter en bra dag. Men det är ju härligt att han känner så så ofta!

Annonser

Etiketter: , , , , ,

2 svar to “6-årskalas (och lite kalas för Riddaren också)”

  1. Ellen Says:

    Om ni gillar kapten blåskägg så kan jag tipsa om att det finns jättemånga fler böcker om monsteragenten Nelly Rapp. 🙂 grattis till Alex i efterskott!

    • Petra Says:

      Tack! Ja, jag såg att det var en hel serie. Vi har ju plöjt alla Lasse Majas Detektivbyrå-böckerna av samma författare och är lite trötta på sättet de är skrivna så jag hoppas dessa är lite annorlunda. Men EN, om pirater, ska säkert gå hem i alla fall. Annars läser vi numera lite längre böcker (typ Astrid Lindgren, Tove Jansson och liknande).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: