Äggjakt


I vår familj innehåller inte påskägget till Alex godis, utan presenter. Han är ju inte så mycket för godis, utan tycker att sex godisbitar på lördagen är fullt tillräckligt. Och jag ger hellre bort ett påskägg med presenter i.

Det är dock inte helt enkelt att vara mamma till ett barn som inte bara förväntar sig att få ledtrådar att följa till stället påskägget är gömt, utan nu även har infört att det ska finnas med en skattkarta (!). Milde Moses! 🙂 Jag ägnade halva kvällen igår åt att slå in paket och göra en skattkarta. Först hitta ett lagom ljusgul-beige papper, sen rita kartan och till sist försöka åldra pappret genom att vika och skrynkla det, preparera det med snabbkaffe på blött papper som gav det en lagom smutsig patina och till sist bränna kanterna och ett hål mitt i med tändare.

När Riddaren (som jobbat natt) vaknat och lunchen var uppäten var det en mycket pepp son som fick skattkartan i sin hand. Jakten kunde börja!


Alex var mycket imponerad av min karta. Me? Not som much. Men huvudsaken är att han blev nöjd. Jag försökte i alla fall så gott jag kunde.


Skattkartan ledde till den första ledtråden, som här just hittats.


”Leta i fängelsehålan” var inte svårt.


”Fråga ett djur som man kan få ull ifrån” klurade han också snabbt ut.


”Vad behöver man för att vispa grädde? Titta INUTI” var lite svårare, men med lite hjälp hittade han rätt.


Efter 10 ledtrådar kom han fram till gömstället där ägget och presenterna låg.


Vi hade köpt Skylanders Swap Force + en massa gubbar till spelet på Tradera som han fick. Dessutom fick han en tröja med brandbilar på, ett litet Legotåg, guldfärgade pärlplattepärlor (enligt önskemål), diverse småpyssel och en bok med skriv- och matteövningar, lära sig klockan och lite naturvetenskapliga experiment som verkade riktigt bra.

Så eftermiddagen har barnet ägnat åt att spela Skylanders. Sen har vi premiärgrillat för året och bara tagit det lugnt. Vi var egentligen bjudna hem till sväronen, men Riddaren tackade faktiskt nej. Han jobbade ju natt till idag och var trött och sliten och över lag behövde vi verkligen den här helgen för återhämtning (och städning!) kände vi. Vi åker ut några timmar i morgon och fikar istället som en kompromiss.

När Alex skulle sova ikväll sa han att detta varit den bästa dagen i hans liv. 🙂 Det säger han i o f s då och då, men det var väl ändå ett gott betyg på dagen. 🙂

Annonser

Etiketter: ,

Ett svar to “Äggjakt”

  1. kattalena Says:

    Wow! Jag är imponerad :-D. Både av skattkartan och av alla grejor du kommit på att lägga i ägget! Så kul för Alex!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: