Lugnare igen


Jag vet inte om jag riiiiktigt vågar hoppas än, men det verkar nästan som denna senaste period med hopplöst dåligt humör och nejsägande till allt, och totalt struntande i tillsägelser tills man måste ryta från tårna, är på väg att gå över.

Vi har pratat, resonerat extremt pedagogiskt, och provat lite olika förhållningssätt. Men det som verkar fungera är att ge minimalt med val när något ska göras (det funkar t ex inte att fråga om han vill göra nåt för då har han bara sagt nej, nästan reflexmässigt), vara väldigt tydlig med att vi inte lyssnar på kink och utbrott utan bara vara stenhård med att ”nu ska vi göra det här, vi är inte intresserade av att höra dig gnälla, så sätt på dig kläderna och kom”. Jag hatar att behöva vara så…..militärisk (?)…men det är det enda som funkar. Och Alex blir mycket lugnare och gladare också verkar det som, av att veta att tjafs inte lönar sig. Då håller han sig på rätt gott humör och verkar för det mesta glad, pratsam och samarbetsvillig.

Vi försöker berömma och uppmärksamma alla gånger han faktiskt gör det han ska rent självmant (påklädning, tandborstning, städning, duka av efter sig etc) och prata om hur trevligt det är när man slipper tjata om sånt som måste göras. Nånstans, lååångsamt, kanske polletten trillar ner tänker jag. Och kanske har han också så smått börjat begripa att Riddaren och jag gör massor av saker varje dag som vi inte har lust med, men som måste göras. 🙂

Annonser

Etiketter:

Ett svar to “Lugnare igen”

  1. Monet Says:

    Du är inte ett dugg militärisk. Ni gör bara det som är helt rätt, dvs visar vem det är som bestämmer (och det kan ju inte få vara han), sätter tydliga gränser och framföraltt inte utsätter honom för det han inte ska, dvs få ett antal val som bara frustrerar. Att han till ochmed väljer bort pannkaksrestaurang visar ju på att han inte vet hur han vill ha det utan ni måste bestämma det. Fortsatt lycka till med den söte lille pojken!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: