Föräldramöte


Igår var vi på vårt livs första föräldramöte i skolan! Jisses vad tiden går. Plötsligt ska vår lilla plutt börja förskoleklass (!). Tidigare i veckan fick vi ut klasslistan. De blir 26 barn i klassen. 15 pojkar. 11 flickor. Och två lärare.

Vi fick ett bra intryck både av skolan som sådan, rektorn och lärarna. Min spontana tanke är oj vad roligt för Alex att få fler utmaningar, mer intellektuell stimulans och nya kompisar! Samtidigt är det lite skönt att veta att de är sex barn från hans förskola som hamnar i samma klass. Hans ”käresta” Agnes och kompisen Moa blir klasskamrater. Sen blir det även flickan han omväxlande leker och omväxlande bråkar med och är jätteirriterad på. Och en kille som är nästan året yngre, som vare sig Alex eller Agnes kan med. Så lite blandad kompott. Men sånt är ju livet. Framför allt finns ju chansen att hitta nya vänner!

Jag tror det blir jättebra! Man märker att dagis presenterar noll och inga utmaningar för de större barnen. De får sköta sig själva och leka på egen hand. Inga utflykter, inga experiment, inga utmaningar sker. Femårsgruppen är inställd lika ofta som den blir av känns det som. Jag vet inte vad som hänt riktigt, men det känns som all personal tappat geisten.

På skolan var klassrummen fulla av saker som barnen gjort och väggarna fulla av olika projekt som synliggjorts. De jobbar mycket med att få till gemenskap och respekt för varandra i klasserna och föräldrarna blir delaktiga genom olika former av kommunikation. Känns jättespännande och roligt. Och Alex´s blivande lärare gav ett trevligt och engagerat intryck tyckte vi! 🙂

Annonser

Etiketter:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: