Valborg 2015


Efter en ganska fin valborgsmässoafton som visserligen var blåsig, men mestadels solig, drog mörka moln in. De ordnar ju ett lite enklare valborgsmässofirande här ute i Hooden, vid fritidsgården, och det kändes rätt lagom att gå dit en sväng på kvällen. Nära hem om regnet skulle börja vräka ner.

Det såldes spunnet socker, varmkorv, hamburgare och godis till alla barns förtjusning, och det fanns fiskdamm och lotterier av olika slag. Tidigare på kvällen spelade ett band. Alex ville självklart fiska i fiskdammen, ratade sedan det mesta i godispåsen men hittade i alla fall en tablettask med godis han gillar. 🙂 Sen fick han en varmkorv också eftersom vi ätit ovanligt tidig middag.


Ger bort en colarem till pappa.

Det var kallt så jag var glad att vi byltat på oss ordentligen med kläder. Alex hittade raskt ett par dagiskompisar och stack iväg en avlöning för att leka.

En polispatrull som inte hade något bättre för sig för tillfället kom förbi och ställde upp bilen så alla barn fick prova att sitta i bilen och slå på ljusen och annat man tycker är jättespännande när man är liten. Kul initiativ tycker jag! 🙂


Urdåligt foto, jag vet. Men man ser ju i alla fall liiite att det föreställer Alex och några andra barn i polisbilen.

Vid 21.00 skulle majbrasan tändas. Det gick en gubbe och hällde ut tändvätska på ena sidan brasan – från vindriktningen skulle det visa sig när brasan tänts och den inte tog sig.

Efter en stund, när det bara brann lite på ena sidan av brasan (och i gräset eftersom det blåste halv storm) gick den brandansvarige gubben runt till andra sidan brasan och började hälla på mer tändvätska. Det kunde ha blivit ett väldigt spännande majbål för rätt var det var bara brusade det till och tändvätskan tog eld med ett stort eldmoln. Gubben hoppade baklänges och undkom att brännas rejält med en hårsmån. Helt livsfarligt!

När elden börjat brinna ner var det dags för fyrverkerier. Ska man fota fyrverkerier ska man ha stativ. Punkt. Men det hade inte jag. Så istället försökte jag ställa mig stadigt, men kameran nära kroppen, och så lät jag typ bli att andas. Jag fick så klart kompromissa med slutatiden. Det går inte att hålla stilla så länge som krävs för att få perfekta fyrverkeribilder. Men de blev ändå förvånansvärt okej med tanke på förutsättningarna. Heja nya kameran! 🙂


jag älskar såna här ”maskrosor”, men de är himla svåra att fota för de försvinner så fort.


Här ser det ut som något gick riktigt fel och fyrverkeriet exploderade på marken.

När vi gick hem, vid 21.30, började regnet så smått falla och när vi kommit hem började det hällregna och sen har det bara fortsatt falla. Så vi hade i alla fall tur med vädret! 😉

Annonser

Etiketter: , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: