Cirkus Olympia 2015


I tisdags kom Cirkus Olympia till vår Hood, som vanligt så här i början av juni. Och precis som vanligt hade vår lokala ICA-handlare köpt upp alla biljetter och sålde dem till subventionerat pris. Himla gentilt måste jag säga. 85 kr för en biljett känns ju högst överkomligt. Och det blir smockfullt med folk varje år.

Jag hade bara med mig mitt allt-i-allo-objektiv (17-70 mm) till kameran och ville mest bara testa hur den skulle hantera en skum och rökig miljö. Över förväntan bra måste jag säga. Det är annars rätt hopplöst att fota på en cirkus just eftersom det är så mörkt och alla rör sig rätt fort (=oskärpa). Att använda blixt funkar inte så bra, dels för att kort tagna med blixt över lag blir dåliga tycker jag (om man inte kan slå den i taket och på cirkus finns det inget vitt tak att rikta blixten mot) och dels för att de använder rök som blixten fångar upp så det blir ännu gråare och disigare.


Clownen Berti från Tyskland.


Jessica Bengtsson visade upp lite enklare dressyr på en vacker häst.


David Hammarberg i bungytrapets.


Tudor Liviu och hans hund bjöd på komisk tallriksjonglering (Alex gillade hans hund som hoppade omkring som en liten studsboll).


Niklas Bengtsson och ett gäng sibiriska kameler (som mest bara gick omkring i manegen).


Sen kom clownen tillbaka och släpade upp en stackars tjej ur publiken och Rickard som äger ICA, och lät dem vara med i sitt nummer. 🙂


Sen fick vi se Loretta Antal & Daniel Togni, två riktigt duktiga luftakrobater, från Ungern och Italien, i strapater. De var sjukt starka! Verkligen elitgymnaster!


Natascha Jarz och hennes getter. De var riktigt söta faktiskt. 🙂


En liten söt hund som red och gjorde konster på en ponny.


Uppslukad son.


Sista numret var rätt hisnande! Två unga grabbar, Jordan & Yesid, som gjorde konster på höglina, precis under tältets tak! Utan skyddsnät eller skyddslina dessutom.


De var riktigt duktiga!

Det är ju kul att de byter ut de flesta artisterna år från år. Det är bara familjen Bengtsson, som äger cirkusen, som gör ungefär samma nummer varje år. Visst är det en småskalig cirkus, men för barnen räcker den gott och väl!

Annonser

Etiketter:

2 svar to “Cirkus Olympia 2015”

  1. kattalena Says:

    Blev ju jättebra bilder!!! En sån kamera som du har vill jag också ha 🙂

    • Petra Says:

      Kul att du tycker det! kameran är ju verkligen inte så märkvärdig och objektivet är ett inte-så-dyrt Sigma (men som fått väldigt bra recensioner som prisvärt lågbudgetobjektiv). Det som är den stora skillnaden är att denna kamera inte alls ger lika brusiga bilder. Man kan fota med korta slutartider och sedan ljusa upp bilden (som ju blir lite för mörk) i Photoshop utan att bilden blir alldeles grynig och flammig. Me like! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: