Förskoleavslutning


Varje år i början av juni är det gårdsfest på förskolan. Gårdsfest och avtackning av de barn som börjar förskoleklass till hösten. Och det är föräldrarna till de barn som slutar som förväntas ordna festen. Precis vad jag orkade med denna hemska vår. Men, men, har man inget val så går ju det mesta. Eller, det fanns väl föräldrar till några av barnen som valde att bara skita i att vara med och planera och fixa, men jag skulle skämmas ihjäl över att vara en sådan person så för mig var det verkligen inget alternativ. Så häromveckan träffades vi och planerade, och jag åtog mig att köpa chokladguldmedaljer till sexåringarna och fixa tipspromenad.

Och i torsdags var det dags. Vi hade tur med vädret denna usla vår/försommar. Det blåste ju (som det tydligen ska göra hela tiden) men var soligt och rätt varmt. Personalen på förskolan hade ordnat med själva avtackningen av barnen medan vi föräldrar fixade aktiviteter och sommarpresenter till personalen.


Det var lite nervösa sexåringar (och blivande sexåringar) som tågade ut genom gulddraperiet och sjöng en sång för oss föräldrar.


Sen fick alla sexåringarna varsin guldmedalj, ett diplom och en bok i avslutningspresent.


Vi hade ordnat såpbubbleblåsning, tipspromenad, bollkastning m m som barnen fick ägna sig åt en stund.


Sen var det picknick på gräsmattan (och somliga proppade munnen full med Digestivekex).


Efter ett tag samlade fröknarna alla barn på kullen och så sjöng de några sånger för oss.


Alex deltog med entusiasm minsann!


När de sjungit klart fick sexåringarna hjälpas åt att dela ut presenter till pedagogerna. Alex siktade snabbt in sig på sin (vår) favoritfröken Ingrid! 🙂


Till sist utmanade fröknarna sexåringarna på potatisrace. Men då tvärlåste Alex och vägrade vara med.

Och sen, ja då fick vi gå hem. Jag kan ju tycka att det var synd att förskolan inte tog chansen att presentera det de jobbat med under året. De har haft temat ”Rötter” hela året och de har presenterat väldigt lite för oss hur de jobbat med detta tema. Jag föreslog under utvecklingssamtalet att de skulle passa på och berätta lite på gårdsfesten och kanske ordna en rundvandring så man kunde se vad de gjort, men det blev det tydligen inget av med. Jaja…

Annonser

Etiketter: ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: