Blomster


Igår åkte vi runt till inte mindre än tre blomaffärer (Blomsterlandet, Plantagen och Bauhaus) och köpte växter, frön och odlingslåda. De senaste åren har jag köpt nästan alla växter på torget. Billigt är det ju, men utbudet är begränsat och kvalitén ibland så där. I år längtade jag verkligen efter att få botanisera i en större affär. Så sagt och gjort.

Och det blev två helt ljuvliga aklejor (en blålila och en mörkrosa/vit) som nu får bo i rabatten på framsidan. Och mörkröda kärlekspelargoner och nån grönvit växt som bildar långa revor i balkonglådan utanför köksfönstret. Dahlia och gulgrön hängväxt i kruka utanför dörren. En busktomat. En brudslöja till, till rosenrabatten. Lavendel och nån silvrig grön växt till en av krukorna i trädgården. En jordgubbsplanta. Vallmofrön. En odlingslåda till av samma sort vi köpte på Bauhaus i fjol (de är så bra och samtidigt snygga). Och så blev det ett gäng krukväxter till vardagsrummet också. Det går fort att bränna dryga 1 000 kr i blomsteraffärer! 😉 Men blomsterprakt gör mig verkligen glad så det får vara värt det!


Så fina aklejor som får bilda starten på uppfräschning av framsidans rabatt (som nu mest består av tulmaner och rosenbuskar).

Nu ska man ”bara” orka/ha tid att rensa ogräs också. Riddaren har i alla fall klippt gräset och sprayat ättika på allt ogräs runt stenplattorna.

Annonser

Etiketter: ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: