Att ta sig till örebro (inte så lätt som man kan tro)


I lördags åkte vi till Örebro för att besöka Klossfestivalen. Tanken var att vi skulle komma iväg tidigt. Haha, tänkte Murphy, som uppenbarligen fortfarande är sur över att jag hånade honom den där söndagen då tvättmaskinen gick sönder (sånt händer alltid på en helg) och vi hade en extra stående i boden som det bara var att lyfta in. Eller bara och bara. Efter att jag skadeglatt hånat Murphy visade det sig ju raskt att nån jäkla packning var slut och Riddaren fick ägna halva söndagen åt att få tvättmaskinen att funka utan att det läckte vatten. Men ändå. Murphy är uppenbarligen fortfarande rätt pissed off på oss.

För det visade sig ju när vi satte oss i bilen för att åka att motoroljan var på väg att ta slut och nån reservolja hade vi inte. Dessutom hade ett halvljus gått sönder och att byta halvljus på en Citroën var tydligen en halv vetenskap. Konstruktören av Citroën C5 måste ha varit hög, eller bara jävligt illasinnad när hen tänkte ut hur lyktorna skulle vara konstruerade. Riddaren ägnade en timme åt att svära, pilla, svära mera och till slut hitta på en egen (temporär) lösning med inpillade handskar, och jag vet inte vad, för att få lampan att sitta fast något så när. SEn kunde vi till slut komma iväg till Biltema för att köpa olja. Där var alla andra Norrköpingsbor också, och bara en kassa var öppen, så det tog ju också en halv evighet.

Men sen, sen kunde vi äntligen komma iväg. Resan flöt på bra (tyckte hon som somnade som en stock och sov nästan hela vägen). Alex lyssnade på saga och höll sig lugn. Väl i Örebro försökte vi navigera oss fram till hotellet med hjälp av Eniros karta. Jävligt lätt att hitta rätt när de skriver ”sväng in på väg x” utan att ange om man ska svänga höger eller vänster och Örebro vägrar sätta ut skyltar med gatunamnen på. Vi cirklade runt på känn och följde GPS-pluppen på telefonen som visade om vi åtminstone var på väg åt rätt håll eller inte. Micket spännande! Till slut såg jag Scandic-skylten och bara skreeeeek ”Däääär är det!”. 😀

Det visade sig att Scandic Grand Hotel, där vi bokat rum, låg på krypavstånd från Conventum, där Klossfestivalen höll till. Vi hade utsikt ner på ingången från vårt rum t o m.

Rummet ja. En gång, för urminnes tider sedan, jobbade jag som receptionist på ett Scandic Hotel. Och jag kan ju säga så mycket som så att detta Scandic helt garanterat inte hade renoverats sedan dess. Hela inredningen andades sent 80-tal, och var ungefär lika fräscht med ett handfat där emaljen var avslagen på ett ställe och dubbelsängen som Alex sov i var nött och skavd. Rummet saknade både kyl (!), ishink och luftkonditionering (tur det var svalt ute på natten). För det pris som vi betalade hade jag definitivt förväntat mig mer!

Men Alex tyckte det var döfränt att bo på hotell och sova i våningssäng. 🙂

Annonser

Etiketter: ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: