Örebro imponerade INTE


Vi gick upp på hotellet och packade om ryggsäcken lite (och Alex for upp och ner för stegen till våningssängen ungefär 128 ggr). Sen vandrade vi lite på måfå in mot Örebro centrum. Det var för tidigt för middag och nästan för sent för mellis så förutsättningarna för att ha roligt var väl inte de bästa. Alla var lite trötta och småhungriga redan från start. 🙂

Hur som helst, vi travade på. Och rätt vad det var gick vi rakt in i en cykelklunga. Typ.


Mycket märklig konstinstallation, belägen i vattnet.

DSC01421
Klickbar bild för den som vill se lite bättre.

Sen fortsatte konstprojekten avlösa varandra inne i stan. Vissa var roligare än andra. Somliga var direkt anskrämliga (som den bläckfisk/drake/whatever som låg i vattnet utanför slottet).


Örebro slott.


En Alex, en Petra och en ful vattenskulptur.


Stor målarpensel.

Så ja…vi traskade omkring där och blev hungrigare och hungrigare och tröttare och tröttare i fötterna och funderade på vad vi egentligen skulle hitta på.


Gigantiska popcorn som barnen tyckte var himla roliga att klättra på och i.


Byggnad inklädd i massor av…eh….strumpbyxor?!?

Till slut, när klockan var bortåt 17.00 bestämde vi oss för att i alla fall äta en tidig middag. Och tur var det visade det sig. För vi hade oturen att välja restaurangen Buono Bistro där det tog en timme från det att vi fick beställa tills maten stod på bordet. Då var det väl iofs tur att vi var så hungriga för maten var verkligen ingen höjdare! Alex och Riddaren tog varsin hamburgare och stackars Alex satt där och idisslade och tyckte allt smakade pest. Jag tog nån kycklingfilé med sås och klyftpotatis och det smakade mest salt om allt. Verkligen ingen restaurang att rekommendera!

Sen hjälpte väl inte det småkyliga värdet till, eller det faktum att det helt plötsligt började småregna på oss… 🙂

Det var lite roligt för medan vi satt där kom det en barnfamilj och satte sig och beställde. Deras yngste son var visst väldigt hungrig och tjatade konstant efter maten. Efter 5-10 minuter började de bli otåliga (ha, tänkte vi, vänta ni bara) och frågade servitrisen om de kunde få lite bröd till barnen. Då var hon tvungen att gå och fråga kocken, men han tyckte inte att de behövt vänta så länge (tror jag det om det normala är en timme), men på nåder fick de lite trist vitt bröd att tugga på (typ rostebröd).

Och ville man ha mer att dricka fick man gå in och hämta det själv för servitrisen hade tunnelseende när hon nån gång kom ut. Likadant när man skulle betala. Det gick inte att be om notan till bordet inte, utan man fick gå in och betala. Det kändes helt ärligt inte mer än rätt, när Riddaren, efter att vi gått därifrån, tittade på kvittot och såg att de glömt att ta betalt för en öl.

Inte vet jag, men det jag läste innan vi åkte, att Örebro verkligen inte är någon matstad, verkar stämma.

När vi kom tillbaka till hotellet tog det eviga tider för Alex att varva ner och somna. Riddaren hann ge upp och somnade nog före Alex. Så där satt jag, utan bok, och glodde för mig själv i mörkret. Tittade lite på TV, gjorde en kopp te, blippade på telefonen, lyssnade på nån idiot som blåste envist i en visselpipa utanför på gatan i timmar (!) och tog till slut en insomningstablett.

Annonser

Etiketter: , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: