Örebro tog revansch (delvis)


I söndags vaknade vi tidigt (för att vara vi alltså) och var nere i frukostmatsalen redan vid 08.00. Alex var rätt imponerad av sitt livs första hotellfrukost tror jag. Nu är han ju väldigt kräsmagad av sig, men det där med att kunna gå runt och välja fritt, det gillade han. Och det gick ner både lite knäckemacka, en prinskorv, en köttbulle, riskakor och en pannkaka med sylt. Och ungefär 28 glas juice tror jag. 😉

Riddaren och jag såg till att äta oss ordentligt mätta så vi skulle stå oss ett tag. När vi ätit upp tittade vi på kön till Klossfestivalen.


Lockade inte.


TV-tittade medan päronen packade ihop.

Vi kollade med Alex, men han var inte intresserad av att gå dit igen (vi hade annars inträde till alla dagarna). Så vi checkade ut och tog bilen till Wadköping istället.

Wadköping visade sig vara en mindre, och sämre, kopia av Gamla Linköping. Samma stuk men utan skådespelare som går runt och gör området levande och autentiskt. Men det var kul att se det i alla fall. Och Alex älskade lekladan som de hade ordnat för barnen. Där fanns låtsasdjur i en lada, en lanthandel och ett litet hus. Jätteroligt att leka med! Alex hittade bums några kompisar och hade nog lätt kunnat stanna där resten av dagen om han bara fått. 🙂


En rolig gammal kassaapparat fanns det också.

Men efter ett tag gick vi vidare och tittade lite i de andra husen. Vi kikade bl a in i ett svarveri.

Så småningom började vi bli hungriga och gick till ett kombinerat fik/lunchställe. Som vanligt fanns det inget Alex ville ha och jag orkade inte bråka med honom så han fick sitta bredvid medan jag och Riddaren tog en macka (jag) och ett bakverk (Riddaren).

Sen gick vi till en lekplats där Alex lekte i solgasset tills han var helt svettig och hade huvudvärk. Då uppsökte vi skugga och tryckte i honom vätska. Sen tog vi roddfärjan över till Stora Holmen som var en riktigt bra lekplats för barn. Där spottade Örebro upp sig rejält måste jag säga.


Varm son i båten på väg över kanalen.

Lekplatsen skuggades av stora träd (bara det var ett stort plus). Det fanns lite djur, en karusell, minigolfbana, klätterställningar, ett tuff tuff-tåg, små hus att gå in i och trampbilar med gator, trafikljus och övergångsställen.


Cool retrokarusell.


Alex körde bil.


Perfekt lekmiljö.

Det hände en otäck sak när vi gick runt och tittade på marsvinen och kaninerna. Alex sprang i förväg runt hörnet på byggnaden och jag stod kvar en minut och tittade på ett marsvin innan jag gick efter honom. Innan jag kom runt hörnet fick jag en så stark känsla av att han skulle vara försvunnen. Jag sköt undan tanken, gick runt hörnet, såg honom ingenstans och mötte sen Riddaren som kom från andra hållet. Han hade inte heller nån aning om var Alex var.

Och de där sekunderna när det bara isar till i magen och man undrar vad fan man ska göra nu! Man hinner tänka rätt mycket då. ”Du får leta åt det hållet så går jag häråt” sa jag och började leta och ropa. Det tog inte lång stund innan jag fick syn på Alex. Han hade rusat iväg och jagade dem som körde trampbil mellan husen. Men det är olikt honom att dra iväg så där och jag hann tänka både på otäcka människor som kidnappar barn och på vattendraget som omgärdar ön… Fy alltså! Jag kramade mitt barn rätt hårt när jag fångat in honom!

Sen köpte vi en korv med bröd och en stor Mer åt barnet så han skulle få i sig nåt i alla fall.

Vi tog roddfärjan tillbaka och tog oss tillbaka till bilen. Alex ville absolut köpa en anteckningsbok för sina pengar i en affär, för den såg ut som en trollformelbok tyckte han, och han var helt uppslukad av trollkarlar efter att han lyssnat på en mycket spännande fantasybok i bilen på vägen till Örebro.

Vi bestämde oss för att åka över Askersund hem. Himla dum idé visade det sig för Alex blev tvärsur där. han hittade en sten som var diamantslipad som han ville köpa i skeppet som låg vid kajen. När vi ifrågasatte om han verkligen skulle köpa upp alla sina pengar på sånt han kommer att tröttna på efter ett par dagar blev han sur (och då förbjöd vi honom inte, men han blev så sur att han inte skulle handla).


Askersund.

Jag var utsvulten, men nåt billigt matställe hittade vi inte så vi gick till ett café. Där var det visserligen billigt (och säkert hembakat) men inte så gott. Och Alex ville som vanligt inte ha något och det gör mig galen. Så han fick sitta och glo medan vi bisterfikade. Jättekul. Inte. Men det fick i alla fall mig och Riddaren att inse att det där med en bilsemester i Skåne nog inte lär vara en god idé. Vi kommer bara att bli vansinniga på att ungen inte äter och surar så fort vi vill göra något som inte är barnanpassat till 100%. Vi får nog hitta på annat istället. Kortare utflykter där man kan ha med picknick t ex.

Etiketter: ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: