En söndag på Kolmårdens djurpark


Förra helgen hörde Elisabeth (som är mamma till Alex’s kompis Moa) av sig och undrade om vi kände för att följa med till Kolmårdens djurpark nu i helgen. De har inte skaffat årskort detta året så de skulle ha en heldag i parken. Klart vi ville hänga på! De är himla trevliga och barnen brukar leka så bra ihop.

Det blev en perfekt dag, rent vädermässigt. Mestadels mulet, men inte kallt. Och de tunga molnen avskräckte nog en och annan från att åka dit. Det har varit trafikkaos några gånger vid fint väder, och de har tvingats stänga för fler besökare. Igår var det inga problem vare sig att hitta parkeringsplats eller att ta sig ut igen på kvällen.

Vi mötte upp Elisabeth, Ralf och barnen vid Bamses Värld. När vi kom skulle just Bamses teaterföreställningen börja så då såg vi den. Ja, jisses! Barnen gillade väl den, men det var verkligen ingen hög klass på underhållning. 🙂

11709548_10153172570739317_7247926009614602556_n
Här fotade jag visst bara med mobilkameran.

Sen skulle Moas lillasyster lämna sina nappar till Bamse (låååång kramkö) så då tog jag med mig Moa och Alex till den lika långa kön till Skalmans bilar.


Om man ser en varningsskylt för eldsprutande drakar måste man väl ducka va?

Och sen ville Moa åka godiståget. Alex var mer skeptisk och deklarerade att han bara ville åka delfinexpressen (som går mycket fortare). Men Riddaren lyckades övertyga honom om att de skulle åka och så stod de i en evighetskö. Elisabeth och lilla Edit köade till Skalmans bilar så jag stod och väntade med kameran för att kunna fota berg-och-dal-banan.


Här kommer de i vagn ett och två, inför första backen.


På toppen av nästa backe och Alex är redan rädd, stackaren.


Full fart.


Storgråtande Alex buren av Riddaren.

Av någon anledning blev alltså Alex jätterädd i denna berg-och-dalbana som inte alls går lika fort som delfinexpressen. ”Jag fick ingen luft!” grät han förtvivlat till mig. Lilla Tussen! Nu hade han astmakänningar redan på morgonen p g a att vi försökt fasa ut Pulmicortsprayen (men det går verkligen INTE för då blir han genast jättehostig). Kanske påverkade det honom. Jag vet inte…? Det var hur som helst så synd om honom. Vi kunde liksom inte föreställa oss att han skulle bli så rädd när han gillat att åka tidigare. 😦

Det fick bli en tur till i Skalmans ofarliga bilar innan vi gick vidare från Bamses Värld.


Ett stopp i Barnens Lantgård där de stackars killingarna jagades rätt friskt av alla barn. Moa och Alex klättrade dock mest.

Alex var dessvärre på ett helkonstigt humör hela dagen. Tokspeedad, lättstött och allmänt stingslig. Vi försökte peta i honom dryck och mat kontinuerligt, men det hjälpte inte mycket. Så det blev en massa helt onödiga scener och utspel. Så fort inte Moa ville leka eller sa ifrån när han försökte krama henne blev han tvärsur/ledsen. Till slut var jag en väldigt utmattad mamma… 😦


Vi kikade en kortis på tigrarna som just fått mat.

Barnen ville gärna se Kapten Sjösjuks föreställning vid sälarna, så vi gick dit. Alex och Moa hade tur och fick träffa Kapten Sjösjuk själv en stund innan föreställningen. Han var jättegullig och pratade med ungarna och ställde upp på fotografering.


Detta kort måste nog förstoras och hängas på Alex’s vägg! 😉

Efter att Alex blivit ledsen/sur igen under sälshowen försökte jag och Elisabeth prata med honom och Moa. Lite tror jag gick in, men Alex var verkligen sååå ur form igår. Vi bestämde att skilja lite på oss eftersom Moa gärna ville åka godiståget igen och Alex ville till lekplatsen Kulmården.

Efter ett tag anslöt de andra till oss på lekplatsen och Alex vågade för första gången åka ”cykelkarusellen”. han och lilla Edit åkte sedan outtröttligt i en halv evighet. 🙂


Här åker Elisabeth och alla barnen.

När det var en dryg timme kvar tills de skulle stänga gick vi tillbaka till Bamses Värld. Nu var det nästan inga köer till åkattraktionerna så först åkte barnen i Honungsburkarna (typ ”tekoppen” – fast med honungsburkar).

Sen ville de åka Skalmans bilar igen. Det var tydligen väldigt roligt. Flera varv blev det.

Till slut sa vi tack och hej och begav oss hemåt. Då var klockan nästan halv sju, så det blev en lååång dag.


Sams igen – och glada.

En trevlig dag – trots lite gnissel mellan ungarna. Man är bortskämd med att de där två brukar leka helt konfliktfritt annars. Men redan i bilen på väg hem frågade Alex om inte han och Moa kunde få leka snart igen, så det var nog inte så allvarligt. 🙂

Annonser

Etiketter: ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: