Hur man kan roa sig en helg när det äntligen är högtryck


Ja, antingen kan man, som vettiga människor, åka och sola och bada. Eller så kan man, som Riddaren och jag, bestämma sig för att man ska måla altanen vit.

Förra året renoverade vi ju den himla altanen och bytte ut takreglarna och delar av panelen. Då föddes på allvar tanken att man kanske skulle måla insidan vit. Det har varit helt omålad, och obehandlad, furu och säga vad man vill men det är inte särskilt snyggt. Inte är det praktiskt heller när man har ett tak som läcker lite här och var så att de helt obehandlade takreglarna utsätts för fukt då och då. Ordentlig utefärg på reglarna kändes nästan som ett måste så länge vi inte får för oss att byta ut hela taket.

Och att byta tak är inte så enkelt eftersom man (naturligtvis) har bytt standardstorlek på takplattorna. Vi skulle si så fall antingen få ta bort alla reglar vi satte i fjol och bygga ett helt nytt tak – eller såga till takplattorna efter våra mått (men hur sjutton får man det exakt jämnt så att det inte läcker in nånstans?). Känns som att vi måste göra ett sista försök att täta detta tak (som kanske egentligen borde ha gjort sitt).

Sååå….. I fredags tog jag ledigt och så körde vi från 08.40 till 18.40. Igår slet vi från niotiden på morgonen. Jag skötte markservicen och nattning och sånt mellan varven, men målade annars non stop. Riddaren höll igång fram till halvtio på kvällen och lyckades se till att allt var grundmålat. Annars har vi koncentrerat oss på takbjälkar och alla delar som är i anslutning till taket så att det ska hinna bli klart. Det sista kan vi ju sen måla när taket är på plats.

Man kan lugnt säga att vi är rätt möra i kropparna nu!

Alex har varit hur duktig som helst på att roa sig själv. Man får ju dåligt samvete, men nu är han åtminstone så stor att man kan förklara varför vi måste köra så långa dagar. Men visst saknar man barnvaktsmöjligheter sådana här helger! Han har i alla fall kunnat vara med ute i trädgården, och har suttit och snickrat och lekt. Sen har han gått in och tittat på TV lite och lekt på sitt rum.

Nu satsar vi på att få på täckfärg på allt i anslutning till taket så att vi kan lägga på taket i morgon efter jobbet.

Sen hoppas vi bara på att det blir bra och att det blir fint!

11889517_10153230084794317_1312504857974978988_n 11880497_10153230502414317_1358443762681796259_n

Annonser

Etiketter: , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: