Inredningsdrömmar


Nu när det lackar mot jul är det inte utan att man drömmer om att tomten ska komma och slänga en stor säck pengar på en. En säck pengar som man skulle kunna använda till att renovera badrummet och köket med. 🙂 Det hade ju inte precis gjort ont.

Men om man nu ska sluta önskedrömma, än så länge helt orealistiska drömmar, så kan man ju seriöst börja fundera över Alex’s rum. Det har liksom fungerat, men inte så mycket mer, ända sedan vi flyttade in. Men då var han redan två år och då kändes det inte som man ville lägga så mycket pengar på ”småbarnsinredning”. Väggarna är vita och det funkade ju, även om det kanske inte precis var ett jättesnyggt rum. Men med ormmattan på golvet och ormgardinerna i fönstret blev det i alla fall okej tyckte jag.

Men nu fyller han snart sju år och till hösten börjar han skolan på riktigt. Det börjar bli hög tid för en stor säng, kanske ett skrivbord och överhuvudtaget lite mer ”storbarnsinredning”. Jag skulle vilja hitta en bra säng med förvaring under. Bäst hade ju varit en våningssäng så han kunde ha skrivbord eller en liten soffa under, men eftersom det är snedtak i rummet funkar ju inte det. Men kanske en Malm-sängstomme med lådor från Ikea skulle funka?

Jag tänker att garderoben måste ut och får ersättas av någon form av byrå för klädförvaring. Då borde det få plats ett lite nättare skrivbord där han kan ha läxböcker och sitta när han ritar. Datorn får ju stå kvar vid våra datorer i allrummet. Och någon form av vettig förvaring till allt lego måste också skapas. Hyllor, hyllor, massor av hyllor – eller vad sjutton gör man?

Men så återstår ju vad man ska göra åt väggar och golv. Helst skulle jag vilja byta ut det fula plastgolvet mot något laminatgolv. Gärna ett som drar mot ljusgrått (lite drivvedskänsla så där). Och så är det ju det där med väggarna! Det är så svårt att hitta något som både funkar nu, när han fortfarande är i pirat- och gosedjursåldern, men som även kan funka om några år utan att kännas för barnsligt. Men jag har hittat ett par riktigt snygga tapeter och färger på http://www.lovelyhome.se, som jag skriver detta inlägg tillsammans med.

De har bl a flera olika seriefigurstapeter i retrostuk som jag älskar! Favoriten är den här Musse Pigg-tapeten men det finns även rätt häftiga superhjältetapeter. Jag tänker en fondvägg med en sådan tapet och sedan resten av rummet målat i en ganska mild supermatt färg. Lovelyhome.se har en färg som heter Lady Pure Color som ska ha en sammetsliknande yta, vara helt matt och ändå ha en yta som är slitstark och tvättbar. Det låter ju väldigt spännande!

Detta får bli projektet för sommaren 2016. Den största utmaningen blir nog att få Alex att tänka nytt och gå med på att vi gör oss av med en massa möbler. 🙂

Annonser

Etiketter:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: