Äntligen!


Ja herregud vilken resa denna kräksjuka blev! Jag har aldrig sett mitt barn så sjukt som han var under de första dygnen. Lilla gubben! Han var så uttorkad att han hade svarta ringar runt ögonen och blåa läppar. När vi kom in andra gången, på måndagskvällen, rådde det inga tvivel om att vi skulle stanna och att han behövde dropp.

Vi fick ett eget rum med egen toa. Jätteskönt (men inte så konstigt med tanke på smittrisken) och vi fick två extrasängar så båda kunde stanna kvar. Också jätteskönt! Att få dit ett dropp på en uttorkad unge var däremot en mardröm. Blodkärlen bara sprack och Alex panikskrek och grät och till slut bönade han och bad sköterskan att ”Snälla, sluta! Det gör så ont!”. Och man stod inte ut för det var så vidrigt alltihopa, men var tvungen att bita ihop och försöka trösta. Till slut fick hon dit en kanyl för bebisar och när allt var klart var jag tvungen att smita ut utanför dörren en minut och fälla en tår och skaka lite.

IMG_20151214_235113
I väntan på droppet.

Sen har vi tragglat på. Alex har inte velat dricka, än mindre äta, för det gjort så ont i magen. Men diarréerna avtog och igår kändes det som det äntligen vände (efter ännu en orolig natt) och han fick i sig mer dryck och lite mat. Så på eftermiddagen fick vi åka hem. Och sen har det gått bra. Nu dricker han absolut tillräckligt med vätska och pillar i sig lite mat. Vi snackar typ en fiskpinne och en halv potatis till lunch, men ändå.

Läkarna menade att det inte gör så mycket om han äter dåligt den första veckan, bara vi ger honom söta drycker. Då klarar han sig ändå. Men han är mager som en fågelskrämma. Man kan räkna varenda revben på honom. Han har gått ner från 22,5 till 20,5 kg och då var han (för) smal redan från början.

Idag har han dock varit riktigt pigg. Han har orkat busa, bygga med lego och ta ett välbehövligt bad. Det är underbart att se! Han var så smärtpåverkad och orkeslös så sent som igår på morgonen. Nu verkar det gå åt rätt håll med stormsteg!

DSC08469
Precis innan vi fick åka hem.

 

Annonser

Etiketter: ,

2 svar to “Äntligen!”

  1. Tiggertufflan Says:

    Åhh, så skönt att höra att han verkar må bättre och att ni är hemma.

    • Petra Says:

      Ja det är underbart! Nu håller han iofs på att bli förkyld verkar det som för näsan rinner och han nyser och nyser. Men det är kanske inte så konstigt. Immunförsvaret är väl helt utmattat efter allt det gått igenom senaste veckorna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: