Falskt alarm


Den där förkylningen jag skrev om. Den verkar Alex ha sovit bort. Han sov som en stock 12 timmar i sträck och vaknade frisk, pigg och glad. Så skönt!

Nu är han i princip helt återställd. Lite tröttare än vanligt. Orkar inte med fysisk aktivitet riktigt som innan. Men det är ju inte så konstigt när man legat utslagen fem dagar. Aptiten är ju i stil med en liten fågelunges, men han kämpar på med måltiderna och får inte ont i magen när han äter.

I övrigt är det nog mer på det psykiska planet han inte riktigt återhämtat sig. Det var en rätt skrämmande upplevelse att hamna på sjukhus och incidenten när de skulle sätta (och ta bort) droppet påverkade honom djupt. Det märks. Han är väldigt närhetstörstande och kärleksfull och vill mysa och kramas mycket (inte mig emot!). ❤

Innan vi skulle åka hem från sjukhuset frågade jag en sköterska om vi möjligen skulle kunna få med oss en bit droppslang hem för att hjälpa honom bearbeta droppupplevelsen genom lek hemma. Hon var så gullig och kom med ett helt droppset med både flaska och slang med vred för att ställa hastigheten på droppet som vi fick ta med hem.

Och när vi kommit hem var Alex trött och hade inte alls ork att bygga det lego Riddaren köpt åt honom som krya-på-dig-present. Men droppet skulle fram. Bums! Och så satte han dropp på sina gosedjur. Det var det jag misstänkte. Att vi skulle behöva bearbeta den upplevelsen. Men han ville inte prata om det. Men i leken gick det bra att återuppleva och prata om det. Barn är ju fantastiska i det att de kan leka sig igenom traumatiska händelser. ❤

Och nu är vi här. Vi vuxna är trötta. TRÖTTA! Men vi är lediga! Underbart!

Så vi har sanerat badrum, köpt och klätt gran, storhandlat, städat, bakat pepparkakor, kokat knäck och tvättat en miljon tvättar utan att stressa.

Idag ska jag göra köttbullar och ta mig tid att leka med mitt barn. Underbara julledighet!

Annonser

Etiketter:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: