Kalasdags


I söndags var det dags för Alex’s barnkalas. Eftersom han håller hårt på traditioner (allt ska vara precis likadant som det alltid har varit) var det kalas på Busfabriken som gällde. Förvisso dyrt, men ack så skönt, tyckte Riddaren och jag. Lyxen i att slippa baka, fixa, städa, och hålla reda på x antal barn går inte att mäta i pengar om du frågar mig! Haha!

Så extremt väl värda pengar att hosta upp!

Lite oturligt nog var det en flicka i klassen som också skulle ha kalas samma dag. Men Busfabrikenkalas verkade smälla högre än gympasalskalas för det var bara ett barn som tackade nej för att det skulle på det andra kalaset. 🙂 Så 10 av 11 bjudna barn dök upp.

Jag har ”blurrat” ansiktena på barnen eftersom vissa ju är känsliga för att deras barn syns på nätet (obegripligt för mig, men vi är ju olika och det får man ju respektera).


Det bjöds på hamburgare, men ron att äta är ju så där bland bussugna barn, så det åts inte så särskilt mycket. 🙂


Busfabrikselefanten kom på besök.

Sen var det lek ett tag och alla barn yrde iväg som höstlöv i en storm ungefär. 🙂 Efter ett tag var det dags för glass och paketöppning.


Och där står visst jag med århundradets värsta utväxt (mååååste fixa tid hos frissan snart!).


”- Lego! Jaaaa!!!”

Alex fick en massa fina presenter av olika slag. Lite pyssel (Pandurosnögubbar och syark i papp och en massa olikfärgade garn som han önskat sig), ganska mycket lego (vilket man aldrig kan få för mycket av tydligen), en dinosaurie, fyra böcker, biocheck, en ljustavla som man får självlysande skrift på, PlusPlus och ett par skämtglasögon med näsa och skägg. Han var mycket nöjd med alltihop och jag tyckte också det blev en bra blandning av olika saker!

När paketen var upptagna for alla barn iväg för att leka igen. Jag försökte följa efter med kameran, men de for omkring så fort att det var svårt att fånga på bild. 🙂


Alex hoppar studsmatta.

Alla barn hade med sig en förälder som stannade kvar under kalaset (önskemål från oss) och det gjorde ju också att man hann prata lite med, och lära känna, några nya föräldrar. Vi är ju några stycken sedan dagistiden som lärt känna varandra, men nu kom det till nytt folk och det var kul att hinna prata lite med dem också! Vi konstaterade att det hade varit roligt om man ordnat ett föräldramöte för klassen någon gång under hösten så man hade fått en chans att lära känna varandra lite. Men det verkar inte vara aktuellt nu under våren heller.

Efter 2½ timme var kalaset slut. Svettiga och törstiga barn kom springande för att få sin godispåse. Alex fick en Busfabrikenelefant (gosedjur), men han hade redan en likadan som han fick på förra kalaset. Så då lovade jag att han skulle få köpa ett gosedjur i de automater de har uppställda. Det kostar 20 kr och man är garanterad en vinst (det är en sån där kloarm som man får rikta in och som griper tag i ett gosedjur och släpper ner där man kan nå det).


Godispåseutdelning.

När alla barn utom Moa och Stella (som skulle stanna kvar lite till och leka) hade gått gick Alex till automaten. Och tror ni inte ungen hade sån tur att han fick två gosedjur i sin klo (två olika dessutom!). Vad gör barnet då? Jo, han ger det enda till Stella för att vara snäll (trots att han egentligen ville behålla båda). Och så ger han elefanten till Moa. Och Moas lillasyster, som blev jätteledsen när de andra barnen fick en slushmugg som man fick fylla och ta med sig från kalaset, fick Alex’s eftersom han inte tycker om slush.

Alltså, säga vad man vill om min unge, men han är så sjukt givmild och empatisk ibland! ❤ ❤ ❤

Det var ett mycket nöjt barn som vi åkte hem med efter kalaset, och det känns ju alltid underbart! Man vill ju att födelsedagar ska få vara så där magiska och speciella – och så även kalasen!

Etiketter: , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: