Tokspatt


Ja herregud! Nu har bestämt cheferna på mitt jobb fått komplett tokspel! Först kommer man fram till att det är dumt att alla handläggare har fler ärenden än man rimligen hinner med, eftersom det skapar en ”dold kö” med ärenden som är svår att överblicka. Och så skapar man en korg för oreserverade ärenden som ett par personer ansvarar för, och varje handläggare tar inte fler ärenden än man hinner med att påbörja och handlägga.

Plötsligt idag kommer det ut direktiv att alla handläggare ska ha minst 55 ärenden pågående i sin korg – oavsett om man hinner med dem eller inte eller ska gå på semester i morgon. Typ så.

Varför?

Jo, därför att regeringen sköt till x antal miljoner till vår verksamhet i år. Någon har väl efterfrågat hur det går för oss och någons chefs chef blev väl skitnödig och sen har det varit ”katten på råttan, råttan på repet” ända ner till oss. Nu vill man se resultaaaaaaat. Igår. Och eftersom vår chefs chef inte gärna kan trolla ur oss fler avslutade ärenden per månad måste man ju visa någon annan slags resultat. Och detta kan man ju trolla lite med. ”Titta! Innan hade vi så här många oreserverade ärenden. Nu har vi bara så här många. Resten är under handläggning!” Och så kan man diskret korsa fingrarna bakom ryggen och inte låtsas om att de istället bara ligger i våra korgar.

Vad leder detta till då? Jo, att vi kan göra färre beslut eftersom vi nu måste ta hand om de samtal och inkomna dokument som kommer in i dessa ärenden vi inte hinner handlägga. Och hon som i vanliga fall ansvarar för dessa ärenden blir väl snart sysslolös och är för skör för att kastas in i handläggningen. Vad ska man göra av henne? Inte vet jag! Det är så genomtänkt och inte ett dugg panikartat. Nooooot!!! 😦

Annonser

Etiketter: ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: