Kolymbia, Rhodos, dag 3.


Och så blev det måndag. Jag vaknade tiiiidigt och smög ut på vår altan och njöt av den relativa svalkan (det var väl ”bara” ca 25-26 grader varmt så dags).


Utsikt från altanen.

När grabbarna vaknat gick vi och åt frukost. Jag åt omelett och frossade i färskpressad apelsinjuice medan Alex med möda petade i sig några små prinskorvar och lite färsk frukt. Typ. 🙂


Omelett! Mums!

Sen spenderade vi förmiddagen vid hotellpoolen. Jag och Riddaren låg i skuggan under ett parasoll när vi inte badade, och Alex, ja, han badade och badade och badade! Han lärde känna en norsk kille som var ett år yngre och de där två hade sedan jätteroligt tillsammans i poolen resten av dagarna.


Ordentligt solskyddad son i poolen.

Det är konstigt ändå. Man skulle ju tro att folk är ordentligt upplysta om vikten av att skydda sina barn mot solen. Ändå var det ytterst få barn som hade UV-dräkter och ännu färre som hade UV-kepsar på sig vid poolerna. Och man såg massor av rödbrända barn vid buffén varje dag. Vi var i alla fall väldigt noga med att smörja både oss själva och Alex med solskyddskräm 50 och han fick bara vara utan UV-dräkt/-keps på seneftermiddagarna de sista dagarna så han blev aldrig det minsta bränd.

När vi ätit lunch blev det mer poolhäng vid vår del av hotellets pool. I poolbaren jobbade supertrevliga bartendern George, som snart blev kompis med Alex. Alex lärde sig att säga ”apple juice please” och George fixade då ett glas äppeljuice med is till Alex. Riddaren och jag drack mest öl (som tur var svag sådan) och så fanns det himla smarriga pizzabitar, små varma bröd fyllda med ost, mackor och färsk frukt att tillgå hela dagarna. Livsfarligt! 😉

En stund innan det var dags att börja göra sig i ordning för middagen gick vi hem till ”vår” pool (den som vi delade med fyra andra rum, och som nästan alltid var tom). Där övade vi simtag med en måttligt road Alex. Han har så himla svårt att fixa bentagen när han samtidigt ska göra armtag! Och inte tyckte han det fanns någon anledning att träna heller, så det var kämpigt värre.

Innan vi gick till middagen frågade jag Alex om han ville ta några kort på mig och pappa. Det ville han jättegärna. han styrde och ställde och valde ut ställen där vi skulle posera. Jag visade honom hur han skulle ställa in skärpan, och det fungerade väl kanske inte alla gånger, men några riktigt bra kort fick han till. Han tycker i alla fall att det är roligt att fota – och det tycker ju jag är roligt! 🙂


Ett av få kort på mig och Riddaren fångade tillsammans på bild.


Alex och Riddaren vid middagen.

Så var det då dags för ännu en middag i den hysteriska buffélokalen. Jag fick varje dag visioner av gödgrisar som trängs vid mattråget. Många väldigt överviktiga människor bodde på hotellet och många lassade sina tallrikar så fulla att man riktigt mådde illa. Och all mat som bara slängs… Det är rätt osmakligt.

Själv åt jag mest sallad och pasta med tomatsås. Jag har så svårt för att äta kött utomlands så jag provade mig igenom de vegetariska rätter jag kunde hitta (som inte innehöll svamp). Men mest blev det som sagt pasta. Inte direkt nån smalmat dårå, så med tanke på det och all öl och de drinkar man drack varje dag var jag rätt nöjd med att bara ha gått upp ca 1 kg när veckan var slut. 😉

Efter maten besökte vi ett par ”tourist shops” i grannskapet. Alex var mycket ivrig på att hitta souvenirer nämligen. Den här kvällen har jag för mig att han köpte en prydnadsuggla.

Vi avslutade kvällen med våra sedvanliga drinkar hos Betty i baren Taste.


Den här kvällen blev det en Parrot och en Tropical till Riddaren och mig och Alex fick så klart en ”apple juice”.

Annonser

Etiketter: , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: