Kolymbia, Rhodos, dag 6.


På torsdagen ställde vi klockan på 05.45 för att vi skulle hinna bestiga berget innan det blev för hett. 06.45 var vi klara och begav oss iväg från hotellet. Det blir ju inte svalare än 25-26 grader på natten, men det är ändå en viss skillnad mot de över 40 grader det var på dagarna.

Det tog ett tag för oss att komma till bergets fot och medan vi besteg det 218 meter höga berget blev hettan allt mer påtaglig i takt med att solen steg på himlen. Vi var långt ifrån ensamma att ha fått denna tokiga idé dock. Vi blev omgådda av ett antal hurtiga personer (mest yngre killar).

Själv tvivlade jag en hel del på om jag, med 15 kilos övervikt och ett ont knä, skulle klara av att ta mig upp. Och Alex klagade och hävdade att han inte orkade längre redan efter ca 50 meter. 😀 Men man är ju emellanåt lite envis dårå, så jag bet ihop och kämpade på.

Sista biten var riktigt brant och lite otäck. Klipporna var sylvassa och stigen bestod till stor del av rullstenar som for iväg. Det var inte helt bekvämt att klättra där med en sjuåring. Det finns ju liksom inga räcken eller rep att hålla i. Och längst upp på toppen stupade det brant neråt. Ett felsteg där liksom… Men utsikten där uppe var värd mödan!


Det är svårt att få uppfattning om höjden när man ser kort, men där nere ligger alltså hotellområdet.


Åt andra hållet skulle man kunna se ända till Lindos, sa George i poolbaren, men då får det nog inte vara så här disigt.


Äntligen uppe på toppen!


Här ser man lite hur brant det bitvis var.


Tydligen tillräckligt högt berg för att många skulle tycka att det var värt att sätta dit en ”vi-besegrade-berget-flagga”. 😉


Här har jag fotat vårt hotell,Atlantica Holiday Village uppifrån. Jag ringade in hotellområdet så man ser hur stort det är.


Alex och hans hönsmamma (som var livrädd att han skulle trilla ner nånstans hela tiden).


Här ser man hur tvärt det stupade ner på några ställen. Hu!

Vi hade med oss alldeles för lite dryck (bara en liter, när vi borde ha haft minst två) men jag tänkte att man inte vill bära för mycket. Alex fick ta det mesta för han var ordentligt törstig när vi äntligen kom upp. När vi vilat lite och beundrat utsikten (som verkligen var fantastisk) påbörjade vi nerfärden.

Det gick fortare, men var otäckt på ett annat sätt eftersom man hela tiden slant på de lösa stenarna och höll på att ramla. Vi fick hålla ordentligt i Alex, för trillade man bland de där vassa stenarna/klipporna kunde man slå sig ordentligt. Men det gick bra. Vi tog det försiktigt och mötte varma och svettiga människor längs vägen som var på väg upp. Så dags hade jag inte velat klättra uppåt för vid det laget (när klockan närmade sig 08.00) var det redan hett.


Halvvägs nere!

När vi äntligen kommit ner var vi genomsvettiga och smutsiga av den rödbruna jorden på berget. Vi hittade en affär som precis öppnat och köpte kalla drycker! Det var det godaste iste jag någonsin druckit! Jag bara bälgade i mig en halvliter iskallt iste på vägen tillbaka till hotellet! 🙂

Vi tvättade av oss dammet och sen gick vi upp och åt frukost vid niotiden (då de flesta andra precis vaknat och satt och åt). Så gott det var med mat då!!! 🙂

Sen tillbringade Riddaren och jag resten av förmiddagen i varsin solstol – typ. Alex däremot lekte intensivt med sin norska kompis. Alex hade fått köpa två vattengevär kvällen innan så de hade varsitt sådant som de lekte med och sprutade på varandra. jag fattar inte hur han orkade hålla igång så! 😉


Två buspojkar.

Efter lunchen badade vi lite till, men sen gick vi i god tid tillbaka till hotellrummet för att vila lite innan middagen. Medan Riddaren duschade passade Alex på att låsa mig ute på vår altan. Det skulle väl vara ett skämt antar jag, men han stövlade iväg in i det andra rummet och satte på TV:n på hög ljudvolym och glömde (?) bort mig. Så där satt jag tills Riddaren duschat klart. Hans pappa var inte glad på honom när han fick klart för sig vad han gjort (var inte jag heller i o f s). Så det lilla skämtet lär han aldrig försöka sig på igen gissar jag!

När vi rett ut det där fortsatte Alex att titta på barnprogram inne i vårt sovrum och Riddaren och jag satt och pratade och drack varsin öl i det andra rummet. Rätt vad det var upptäckte Riddaren att Alex somnat. Så bergsbestigningen tog nog lite på krafterna i alla fall.


Utslagen hjälte.

På kvällen hade vi bokat bord på den italienska à la carte-restaurangen La Trattoria. Även där satt flera barn klistrade framför surfplattor under middagen. Beklämmande! Alex hade nog gärna velat vara en av dem i o f s. Han var lite trött och gnällig och gillade inte maten så värst. Men han fick vackert härda ut ändå.


Selfie i badrumsspegeln innan vi gick till restaurangen.

Jag tyckte inte heller att maten var någon större hit, men kämpade på så gott det gick.


Någon slags sallad med söt balsamicodressing till förrätt.


Jag tog en pasta arrabiata till huvudrätt som verkligen var urstark! Så där så svetten rinner och det bränner outhärdligt i munnen.


Alex fick fruktsallad till efterrätt.


Riddaren och jag åt en grekisk variant på Tiramisu.

När vi ätit upp gick vi förbi souveniraffären där jag köpte min ring. Jag hade nämligen sett fler fina ringar där. Snål som jag var köpte jag bara en till ring. Ångrar mig som f-n nu att jag inte tog en tredje som också var fin. De kostade ju liksom vara 7 euro…


Min andra fina Rhodosring.

Vi avslutade förstås kvällen i Taste-baren hos gulliga Betty. Hon fixade en fin drink (äppeljuice förstås) till Alex och Riddaren provade en Mai Tai och vad jag drack minns jag faktiskt inte. Det var rätt skönt att sitta där i kvällssvalkan (nåja…) och titta upp på berget vi ”besegrat” på morgonen. 😀

Sen gick vi och la oss rätt tidigt för vi var rätt trötta efter den tidiga morgonen. Riddaren slog ihjäl ungefär tusen myggor och Alex och jag virade in oss i varsin sarong så gott det gick. Ändå vaknade vi med ungefär en miljon myggbett dagen efter. Riddaren hade inga… Grymt orättvist alltså! 😉

Annonser

Etiketter: , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: