High Chaparral, del 2


Efter en natts (inte så) god sömn (obekväma sängar) vaknade vi i torsdags till en ny dag på High Chaparral. Det var dessutom min och Riddarens 12-åriga bröllopsdag (vilket vi typ inte firade alls, tråkiga som vi är).

Vi startade dagen med att äta frukost i Restaurang Diligensen. Eller ja, vissa av oss petade mest i maten men fick kanske i sig en prinskorv eller två och några gurkskivor. Det var inte precis någon gourmetfrukost, men så var det ju inte heller maten vi var där för. Efter frukosten checkade vi ut och la bagaget i bilen. Medan jag köade i förköpskön gick Alex och Riddaren till butiken ”Vapen & läder” och köpte en snusnäsduk och en Lone Ranger-stjärna till Alex. Sen var han redo för en dag som sheriff, eller kanske bandit. 😉


Någon ser rätt livsfarlig ut.


Alex ”skrämde livet” ur nybyggarna Sven-Erik och Ester, som förskräckt slängde upp armarna i vädret när de fick syn på honom (älskade hur vissa skådisar verkligen gav allt och interagerade med barnen)! 🙂

Vi började dagen med att gå runt och titta lite i de olika husen, medan vi väntade på att Lucky Luke-föreställningen skulle börja. Och så stötte vi på ett par bekanta från Norrköping. It’s a small world!


Smedjan.


Jag ÄLSKADE verkligen alla detaljer! Allt från gamla vagnar till boots till läderremmar. Såååå mycket fint att fota överallt!


Miljöerna är så fina!


Alex lekte en stund i Buffalo City, där det hela tiden fanns massor av leksugna barn som sprang och sköt med knallpulverpistoler och klättrade på taken. Riddaren och jag höll oss i det lite lugnare nybyggarlägret. 😉

Sen var det dags för Lucky Luke-föreställningen. Alex och jag hann precis trycka i oss varsin korv med bröd innan det började. 🙂 Föreställningen var väldigt skämtsam/barnslig. Ungarna verkade ha kul. Själv tyckte jag det var rätt töntigt. Men, men.. 🙂


Lucky Luke och Bröderna Dalton.

Efter Luck Luke försökte vi få plats i Onkel Sams snea hus, men eftersom bara 20 personer fick gå in per föreställning, och vi var nummer 21,22 och 23 fick vi stå över. Vi gick till Kristinastugan och åt våfflor istället medan vi väntade på nästa föreställning. Då såg vi till att vara där i god tid så vi kom in.

Alex tyckte det var jättespännande och lite läskigt där inne. Man letade efter en professor som hittat magiskt vatten och gick runt i ett hus där bollar kunde rulla uppåt och stolar satt fast på väggen (det var byggt helt snett för att lura ögonen).


Inuti snea huset.

När vi kom ut från snea huset var Alex lite omskakad. 🙂 Vi tog en paus för lite dryck och kex vid en bänk och sen gick vi vidare genom parken bort mot indianerna.


Knack, knack!


Cool sheriff utanför banken.

Vi hade missat indianshowen dagen innan så nu såg vi till att vara där i god tid för att få bra platser. Det är indianer från Kanada som framför olika rituella danser.


Efter föreställningen fick man gärna ta kort tillsammans med dem. Det ville Alex!

När vi sett indianföreställningen gick vi bort till Old Mexico för att ta tåget tillbaka.


I väntan på tåget…


När vi åkte tåget tillbaka passerade vi detta underbara tåg!

Det började bli sent och vi hade gjort allt vi föresatt oss. Vi avslutade dagen med att Alex fick leka en stund till i Buffalo City och sen gick jag runt och tog några sista foton av staden (som nu låg ganska öde).

Sen var det dags att tuffa hemåt. Med hjälp av en ljudbok lyckades Alex hålla sig vaken ända till Mjölby. Där slocknade han dock och sov som en stock ända tills vi var hemma. 🙂

Sammanfattningsvis ger jag ändå High Chaparral ett bra betyg. Det kanske inte riktigt når upp till Astrid Lindgrens Världs nivå, men nästan. Och är man det minsta fotointresserad är det definitivt värt ett besök!

Annonser

Etiketter: , ,

2 svar to “High Chaparral, del 2”

  1. en lisa i livet Says:

    Med tre döttrar kom vi oss aldrig till High Chaparall tyvärr. Astrid Lindgrens värld var vi dock till flera gånger och jag älskade det. Kanske får vi nya chanser den dagen det dyker upp barnbarn.

    Otroligt fina bilder!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: