Lång dag


Jag gick hemifrån 06.10 i morse och kom hem vid 19.00 ikväll. Anledningen till detta var att vi hade personaldag i Stockholm. Så jag har suttit inklämd i en trång buss i alldeles för många timmar och sedan suttit och frusit i en konferenssal på Norra Latin. Som så ofta på denna typ av tillställningar kan man komprimera behållningen av dagen till ca 1½ timme då Camilla Saarinen föreläste. Hon var riktigt bra och inspirerande! I övrigt handlade dagen, ironiskt nog om arbetsmiljö och hälsa. Ironiskt därför att vi i år plötsligt förväntas göra nästan dubbelt så många ärenden som tidigare har ansetts vara målet. Varför? Jo, för att någon controller i ledningen i början av året gjorde upp en prognos på hur många avslutade ärenden det skulle göras under 2016. Man räknade med att x antal nya skulle anställas, men troligen inte med att de inte kunde börja 1 januari. Och inte räknade man med att det tar många månader för någon som kommer utifrån att lära sig handläggningen heller. Så när produktionen började svacka jämfört med produktionsplanen blev alla hysteriska, från generaldirektören och neråt. Katten på råttan, råttan på repet. Så här står vi nu med en utbränd chef och medarbetare som gråter av stress. Vi som varit med länge rycker mest trött på axlarna, flinar lite och undrar hur de orkar jaga upp sig så i ledningen. Man gör allt för att nå upp till målet. Beordrar övertid, tar in pensionärer att jobba extra, omfördelar resurser o s v. Jag bara väntar på att de ska beordra oss att koda vår produktion på detta riksuppdrag för att lyckas nå det omöjliga målet. Frågan är hur många personer som ska duka under för stressen på vägen?

Och mitt i allt detta lägger man en personaldag som ska handla om arbetsmiljö och hälsa! Ha! Det är så hånfullt att jag döööör! Så typiskt mitt jobb!

Nåja. Som luttrad medarbetare sedan 13 år tillbaka tar jag med mig en bra föreläsning och nästan en hel extra arbetsdag i flex hem. I morgon ska jag ta ut min flex och äntligen gå till frissan!

Annonser

Etiketter: ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: