Helveteshostan


Den ena förkylningen hinner inte försvinna innan nästa tar vid för Alex. Det är rätt tröstlöst… Sedan i fredags hostar han satan igen så fort han anstränger sig. Hela helgen har gått åt till att försöka få en i övrigt pigg son att hålla sig så stilla och tyst som möjligt. Inte helt lätt vill jag lova!

Efter stor tvekan släppte vi iväg honom till skolan i går. Det hade gått bra sa läraren när Riddaren hämtade honom 13.40. Och det hade det säkert. Det är bara det att han hunnit anstränga halsen så pass mycket att hostan kom igång ordentligt på eftermiddagen. Vi träffade barnläkaren (på en sedan tidigare inbokad tid) klockan 15.00 och då skällhostade han av och till. Hon uteslöt lunginflammation och konstaterade att han hade otit simplex på högerörat (vätska bakom trumhinnan – inte öroninflammation). Vi bestämde att de ska göra ett nytt allergitest igen för att utesluta allergier. Vi tror ju att han har gräsallergi eftersom han är så nysig och snorig hela våren och sommaren.

När vi kom hem hostade han bara mer och mer och sen fortsatte hostan hela natten. Han brukar aldrig hosta nattetid annars, så nu var det riktigt illa. Så det gick ju bara inte att skicka iväg honom till skolan idag. Han fick vara hemma med Riddaren som själv är hemma från jobbet p g a sin ”mansförkylning”. Jag har jobbat hemifrån för jag var så trött efter att knappt ha sovit (p g a Alex’s hosta) att jag bara inte orkade åka in till jobbet.

Och efter en dag i stillhet har hostan dämpat sig igen. Så det är bara att hoppas att han får sova lugnare i natt. Stackaren är sååå trött nu efter en natt med så dålig sömn!


När man är så här hostig får man titta hur mycket man vill på Netflix!

Annonser

Etiketter: ,

2 svar to “Helveteshostan”

  1. Madde Says:

    Krya på grabbarna dina, och hoppas du får vila ut snart.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: