See ya later, Gator?


Jag skulle ju berätta om den där supersmarta namnsdagspresenten, slash ”mammapresenten”, vi köpt åt Alex. 😉

Det är en Gator 2. Jaha. Och vad är då det kanske du undrar? Jo, men hör här så smart!

Gator2 GPS-klocka är perfekt som barnets första mobiltelefon, där du bestämmer vem som får lov att ringa till klockan och vem klockan kan ringa till. GPS-klockan har en batterikapacitet på upp till 6 dagar i standby-läge.

Kartan ger dig möjlighet att gå in och se var ditt barn befinner sig i realtid. Du kan kommunicera direkt med klockan, skicka röstmeddelanden eller sätta upp ett ”radiostaket”. Staketet kan t.ex. vara en gräns ned mot vattnet vid stugan eller en nöjespark. Du kan sätta upp ett tillfälligt eller permanent staket för det område som du inte vill att barnet ska gå utanför, och få varningar om barnet lämnar området.

Klockan kan endast ringa och ta emot samtal från godkända telefonnummer som läggs in. Dessutom läggs SOS-nummer in i telefonen. Detta är telefonnummer som klockan ringer upp i tur och ordning om barnet trycker på SOS-knappen. Om den första i listan inte svarar fortsätter klockan ringa alla nummer i listan i turordning tills barnet får svar. Därmed säkerställs det att barnet alltid får svar.

Gator2 är liten och lätt (endast 40 gram), vilket gör att barn inte märker att de har den på sig. Det finns ingen mening med att ha en klocka som barnet tar av sig för att den är för stor, klumpig eller obekväm att ha på sig under lek. Gator2 är stänksäker och robust.

Jag har ju grava problem med att släppa kontrollen och låta Alex gå iväg för att leka fritt utomhus, mycket just för att jag inte kan nå honom och han inte kan klockan, så man inte kan bestämma en tid när han ska vara hemma. Ja, nu skulle jag väl, oavsett en Gator eller inte, vara speciellt pigg på att han är ute helt ensam (jag är alldeles för nojig över läskiga pedofiler och psykopater). Men om han och nån kompis vill leka ute känns det ju tusen gånger bättre att veta att man kan nå honom – och att han kan nå mig enkelt!

Så stor tumme upp för denna uppfinning alltså! Och eftersom morfar har ett mobilabonnemang som inte används blir det ingen extra abonnemangskostnad för oss heller. Måste bara fixa ett microsimkort till telefonen så är det bara att köra!

Och vad tyckte Alex då? Tja, ungefär som förväntat ryckte han lite på axlarna och tyckte väl inte just så jättemycket alls. Men tror han kommer att uppskatta den när det väl blir utomhuslekväder lite mer och han inser vilken ökad frihet den ger honom. 😀

Annonser

Etiketter: ,

Ett svar to “See ya later, Gator?”

  1. Annika K Says:

    Skitsmart 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: