Ironlady


I tisdags var det fyra veckor sedan jag lämnade blodprov senast och dags för ny kontroll. Så jag tog mig i kragen och åkte till vårdcentralen på förmiddagen (jobbade hemifrån). Som vanligt fanns det ingen beställning lagd, trots att läkaren lovat att fixa det. Men labbsköterskan ringde snällt upp till sköterskorna som ordnade så en beställning blev gjord. Så jag fick lämna blod.

Igår ringde jag och frågade efter resultatet. Och nu var Hb:t uppe på 127! För en månad sedan var det 86 och på gränsen till kraftig anemi. Nu är det normalt. Skönt! Sköterskan sa att nästan alla mina blodvärden varit onormala sist. Nu var det bara ett (som jag tror kallades NcHc) som inte var riktigt uppe på normal nivå.

Jag kan nu minska mitt järnintag med en tredjedel. Skönt det för magen är inte riktigt nöjd med detta enorma järntillskott jag ätit. Normalt kosttillskott av järn är 25 mikrogram. Jag har ätit 300 mikrogram per dag. Jag klurar dessutom på om det kan vara järntillskottets fel att jag haft så vansinnigt mycket huvudvärk och migrän senaste månaden (?).

Ah….well… Jag är i alla fall piggare. Märker framför allt att kroppen svarar på ett helt annat sätt. Jag kan gå uppför trapporna på jobbet utan att det är tungt. Jag kan gå raskt igen och jag ror lite i roddmaskinen varje dag. Babysteps!

Jag känner mig dessutom nästan bra från den där hemska luftrörsinfektionen som bara aldrig ville gå över. Lungorna har slutat värka och jag får luft igen! Så. Skönt.

Det är nu man undrar vad Murphy ska slänga i huvudet på en här näst…..? :-/

 

Annonser

Etiketter:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: