Rhodos dag 8-10


Och vips hade det gått en vecka! Vi häpnade över hur fort det gått, och hur skönt det var att vi bokat två veckor den här gången! Nu började det kännas allt mer angeläget att boka in lite utflykter. Vi pratade med damen på Kolymbia Tours igen och bokade en halvdags ”Mini Cruise” med båt längs kusten till på tisdagen 4 juli. Och så bestämde vi oss för att det var dags att bestiga berget i Kolymbia tidigt på måndagsmorgonen.

Men först var det lördag och söndag och vi njöt av sol och bad vid poolen.


Simträning.

Alex kämpade på med simningen, men har konsekvent världens problem med bentagen när han samtidigt ska hålla huvudet ovanför vattenytan. Antingen sprätter han med benen som en sjöjungfru, eller så gör han bentagen spegelvänt (hur nu det ens är möjligt???).


Lek med den norska kompisen.


När man är så trött på grekisk mat att man helst bara vill äta gröna äpplen till frukost, lunch och middag.

På söndagen smygfotade jag några ytterst märkliga hotellgäster (men de förtjänar ett eget inlägg) och annars låg vi mest och lapade sol och badade. Jag lyssnade på en Anne Holt-ljudbok. Jag brukar aldrig annars ha ro att lyssna på böcker, men läsa i skarpt solljus är inte min grej. Brukar inte läsa kriminalromaner heller, men den här var helt okej, Han som läste var dessutom så sövande att boken funkade ypperligt som ”god natt-saga” om kvällarna. Jag somnade som en stock varenda kväll. 🙂

Som vanligt avslutade vi kvällen i Taste-baren hos Betty. Det fick bli en tidig kväll, för dagen efter var det dags att bestiga berget. Klockan skulle ringa i svinottan!

Jag minns inte exakt hur dags vi gick upp. Runt 05.00 skulle jag tro. Så fort det började ljusna gav vi oss av. Luften var ju varm redan då (det sjunker inte under 27 grader ens på natten), men det är i alla fall inte stekhett. Ryggsäcken var packad med flera liter vatten.

I år verkade vi vara först ut. I början såg vi inga andra turister utan allt var helt tyst och öde.


På väg uppför. Min kondition är urusel, så det var sjukt jobbigt uppför för mig.


Alex och Riddaren väntar på en flåsig mamma och tittar på bergsgetter som hoppade omkring på klipporna.


Soluppgången var ju nästan bara den värd att kliva upp så tidigt!


Och utsikten över Kolymbia går inte av för hackor den heller!


Äntligen uppe på toppen!


Solen stekte redan varmt.


We made it!

Uppe på toppen kom en ensam klättrarre och frågade om jag kunde ta ett kort på honom vid flaggorna. Det gjorde jag så klart – och lyckades skrapa upp knäet mot en vass klippa på kuppen. Jag har fortfarande en sårskorpa där. Och på nervägen halkade Alex bland rullgruset och skrapade sig lite (inte så illa som tur var). Så det är inte en lätt klättring bland alla vassa klippor och otäcka stenar som rullar iväg. Det var skönt när vi var tillbaka på hotellet och fick äta frukost och sen kunde slänga oss i solstolarna och vila!

Vi hade tänkt sova middag vid lunch, men det blev aldrig så. Men vi tog en paus på rummet och Alex käkade Digestivekex och såg på barnprogram nån timme.


På kvällen gick vi en sväng på hotellområdet och tittade på läskiga cikador efter middagen.

Annonser

Etiketter: , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: