Nyårsafton


Maken jobbade 06.00-18.00 på nyårsafton. Med tanke på hur sjukt bra de tjänar under storhelger är det liksom svårt att tacka nej till. Men lite trist var det ju. Även om det är rätt okej ändå att han kunde vara hemma strax före halv sju och hinna med kvällen och tolvslaget.

Jag hade dukat vid matbordet i vardagsrummet med finporslinet och svidat om till åtminstone acceptabla kläder (hoppat ur mysbyxor och fleecetröja). Och så åt vi gott och drack ett gott Riojavin.

Nyårsafton har redan från start, 2000, varit vår dag. Båda minns den hemska nyårsafton 1999 då vi höll på att längta ihjäl oss efter varandra, men inget var officiellt eller ens säkert ännu. Men känslan av ett milleniumfirande som pågick runtomkring en medan man bara längtade ihjäl sig efter en enda person… Sedan dess är jag fullt nöjd och belåten om jag bara får fira nyår med Riddaren, och nu även Alex förstås! ❤

Och han kom hem med rosor till sin fru igår, Riddaren min! ❤

nyårsafton 2018.jpg

Alex var fortsatt jämmerligt hostig och förkyld (det går verkligen aldrig över). Han börjar lite tappa stinget nu, och undra på det så länge som han hostat så illa (över två veckor nu). Vi gav honom en liten Lego Star Wars att bygga på kvällen som en liten uppmuntran. Och så fick han visa det han/vi byggt i Minecraft under eftermiddagen för pappa. När vi ätit spelade vi Den försvunna diamanten  ett par omgångar, och så gosade vi med marsvin (dock inte de med oss, eftersom vi plockade upp de två som inte är så värst tama ännu).

Alex var sliten men höll tappert ut till tolvslaget då vi skålade i champagne och Apelsin-Mer. Vi beskådade grannarnas hysteriska fyrverkeriskjutande och brände själva ett par (tysta!) tomtebloss. Visst är det fint med fyrverkerier, men vilket vansinne det är! I synnerhet nu när ungdomarna skjuter på folk och poliser och allt vad det är! Förbjud skiten säger jag!

Och när champagnen var uppdrucken kröp Alex och jag till sängs (somnade med en liten varm kropp tätt intill mig). Riddaren, som ska jobba nätter nu, fick sitta kvar ensam uppe ett par timmar till.

Annonser

Etiketter: ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: