Jönköping


Riddaren jobbade natt till i lördags och slutade 06.00. När han kom hem var både Alex och jag uppe. Vi packade och fixade och satt i bilen vid strax efter halv åtta. Sen tuffade vi ner till Jönköping för att hälsa på hos min mamma.

När vi kom ner var Vätterrundan i full gång utanför mammas hus, så vi fick se en himla massa cyklister vina förbi. Riddaren la sig för att sova och Alex, mamma och jag åkte ut till hennes kolonistuga på Eklundshov.

20180616_122637
Trädgården har en viss vildvuxen charm.

IMG_20180616_122743
Husen där ute är som små puttinuttiga Bullerbyn-hus.

IMG_20180616_134159
Vi hade köpt med fika ut från Bernards konditori.

Jag var rätt död efter den tidiga morgonen (när klockan ringer 05.45 en lördag känns livet rätt grymt alltså) så jag småsov en stund medan mamma och Alex spelade fotboll.

Fram på eftermiddagen vaknade Riddaren och vi åkte tillbaka in till stan. Hela dagen hängde tunga blågrå moln över stan, men det kom inget regn. Tur för alla cyklister!

Mamma undrade om vi ville äta middag på Texas Longhorn på kvällen, och det ville vi (så klart!). De har en helt annan meny i Jönköping än här hemma dock.

IMG_20180616_203211_145
Vi promenerade längs Vätterstranden in till stan och Texas.

När vi kom in på Texas Longhorn var det fullt av folk och vi fick besked om att det inte fanns några lediga bord. Jag gick dock och frågade om två stycken två-bord i ett hörn var lediga, och det var dem. Så vi satte oss där. Sen dröjde det inte lång stund innan den jättetrevliga servitrisen kom och berättade att hon fått ett bord ledigt åt oss om vi ville sitta tillsammans. Och det ville vi ju. Så det löste sig till slut. Jag beställde Chicken Fajitas som jag vet sedan innan är jättegod. Alex beställde pommes frites och kycklingfilé, men fick in en hamburgare (!?). De löste i alla fall det fort så han fick in rätt mat bara en liten stund efter oss.

35416394_10155907556834317_8500018094448574464_o
Chicken Fajitas.

Det var fantastiskt gott och fantastiskt trevligt att äta ute. Och Alex tyckte också att det var värsta grejen att äta på restaurang. Han åt bra och hade perfekt bordsskick. Jönköping är en så himla trevlig sommarstad med massor av uteserveringar vid både Vättern och Munksjön och man känner sig aldrig otrygg kvällstid som man gör här i stan där jag helst inte går kvällstid. Fick akut hemlängtan till Jönköping faktiskt.

När vi skulle ta bussen hem var busschauffören jättetrevlig och gav oss rabatt och personalen på Texas var också supertrevlig. Så vi hade en riktigt lyckad kväll.

På söndagen vaknade vi till regn och sen regnade det nästan hela dagen. Det var lite synd. Men vi bestämde oss för att göra en liten bilutflykt i regnet och åkte upp till Öxnehaga där vi bodde när jag var liten.

DSC09075
Min gamla mellanstadieskola låg kvar, men var ombyggd och gården var förändrad.

DSC09084
Den här (vänstra) gångvägen upp till busshållplatsen figurerar så ofta i mina drömmar. Det var därför kul att se hur den ser ut ”på riktigt” nuförtiden. Jag har inte varit här på år och dar.

DSC09086
Och i hörnlägenheten längst upp bodde vi, mamma och jag, under mina tonår. Huset såg dock helt annorlunda ut då.

När jag ”nostagiat” mig klart åkte vi till en loppis i utkanten av Jönköping som heter Stallqvarn. De blandar nytt och gammalt och det fanns väl just inte så mycket intressant, men miljön var fin.

DSC09088
Älskar gamla trappor!

DSC09089
Fint gammalt hus.

DSC09091
Ett annat gammalt hus och ett vattenfall.

DSC09095
En mormor och ett barnbarn.

DSC09097
Och en fin skylt.

Vi åkte hem för att äta lunch och då passade jag på att fota en mås som gjort ett bo i en häck på mammas innergård. Det sticker upp ett måshuvud ur grönskan där hon/han ligger och ruvar. Ser lite kul ut!

DSC09098
Mås.

När vi moffat potatis, köttbullar, stekt lök och lingonsylt började det bli dags för oss att dra hemåt. Kvart över tre åkte vi och det var tur att vi åkte lite skapligt för det dröjde inte länge innan vi satt fast i en bilkö som sniglade sig fram i 8-10 km/h. Det var en broreparation som ställde till det där det blev enfiligt en bit. Och folk luskörde där, trots att det var 70 km/h.

20180617_154159
Kööööööööööö.

Nånstans efter Gränna löstes propen upp, men då började det i gengäld ösregna. Sikten var usel och det var stora pölar på vägbanan. Otrevligt! Dessutom svängde en långtradare ut mitt framför oss, utan förvarning, så Riddaren fick illbromsa för att inte köra rakt in i den! Det är så fint när yrkeschaufförer kör så farligt!!!! 😦

IMG_20180617_160019_664
Vattenrök och elände.

Som tur var lättade regnet så småningom och sista biten hem var vägbanan nästan torr. Vi kom hem till fyra små marsvin som verkade mätta och belåtna. Våra grannar hade sett till dem och gett dem mat när vi var borta. Bara Vera verkade ha saknat oss. Hon däremot var verkligen kelig och verkade uppskatta att vi var hemma. 🙂

 

Annonser

Etiketter: , ,

Ett svar to “Jönköping”

  1. annika68 Says:

    De ggr yrkesförare kört som arslen typ prejat en o såna saker.
    Då har jag tagit regnr o sen ringt o klagat hos företaget ifråga.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: